r
Nosalty Logó

Vadkovászos bukta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
GHelga
Vadkovászos bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
vadkovászos
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.3 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 2187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2072.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.7 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 4375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk. Meleg helyen 5-6 órát pihentetjük, hogy kétszeresére kelljen, ez lehet több idő is.
  2. Lisztezett deszkán kisodorjuk, és kis kockákat kb.5x5 cm vagy nagyobb kockákat vágunk, ki mekkorát szeretne enni. Ez a nagyság 2 falatnyi mennyiség. Lekvárral megtöltjük, és feltekerjük. Zsírozott tepsibe tesszük.
  3. Meleg helyen kelesztjük még 1 órát. Tejjel megkenjük a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A bukta méretétől függően kb 20-25 perc légkeveréses sütőben 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2905
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadkovászos bukta
GHelga 4 recept

Nagyon szeretem a kelt tésztákat, sokszor sütök. Eddig élesztővel készítettem, és hagyományosan sima liszttel. De rátaláltam Tormára és az Ő vadkovászára, azóta azzal sütöm szinte minden kelt tésztámat, sokkal jobban szereti a család. Pláne még egészségesebb is, nekem ez is számít, ha már édességről van szó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek