r
Nosalty Logó

Vaddisznópástétom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
OsztriGa
Vaddisznópástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A tetjére

Összesen 612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A tetjére

Összesen 2452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A tetjére

Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2632 micro
  • β-karotin
    6338 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4113.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1837 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    10526 micro
  • β-karotin
    25352 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4606 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 2452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    447 micro
  • β-karotin
    1077 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    196 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A pástétomhoz

A tetjére

Elkészítés

A pástétomhoz

  1. A húst vágjuk közepes kockákra, az összes zöldséget tisztítsuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra.
  2. A szalonnát is vágjuk kisebb kockákra. Mindent tegyünk bele egy kevés olajjal kikent lábasba, és nagy lángon pirítsuk össze úgy 3-4 percig.
  3. Tegyük rá a paradicsompürét, fűszerezzük, és öntsük fel a borral és annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  4. Lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük, ha kell, főzés közben a vizet pótoljuk. Az sem nagy baj, ha nem akar ennyi idő alatt vajpuhára főni, darálásnál majd megoldódik a gond...
  5. Ha kihűlt, daráljuk le kis lyukú tárcsán. Először csak a "sűrejét" merjük ki, majd a végén adagoljunk egy kis levet a masszához, hogy kenhető állagot kapjunk. (főleg akkor kell a lével óvatosabban bánni, ha sok marad belőle...) Ha kell, utánsózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a mustárt, zöldborsot.
  6. Melegítsük fel a tejszínt, oldjuk fel benne a zselatint, majd ha langyosra hűlt, keverjük a masszába.
  7. Töltsük kisebb cserépedényekbe és öntsük rá a felmelegített aszpikot. (Aszpik hiányában fél liter forró vízhez adjunk 1 erőleveskockát, tegyünk hozzá 8 tk zselatint, oldjuk fel, szűrjük át tiszta konyharuhán, majd ha langyosra hűlt öntsük a pástétomok tetejére. Ez azért kell, hogy ne száradjon ki a hús, illetve ne barnuljon meg.)
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13599
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

Pirítósra kenve, testes vörösborral. Kitűnő előétel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaddisznópástétom
OsztriGa 35 recept

Van szerencsém vadászkalandokba keveredni. Mielőtt még bárki azt gondolná, hogy képes vagyok meghúzni a ravaszt, sietek leszögezni, hogy enyém a konyhai részleg.  A vaddisznó húsa aránylag semleges, ezért a gyerekek is nagyon szeretik. Ezt a pástétomot különösen kedvelik, mert krémes, és lágy íze van. Ennél a receptnél nem kell a húst pácolni, mert az sem baj, ha nem fő meg vajpuhára, a darálás után nincs semmi különbség. A hús típusára sincs semmi kötelező előírás. Leginkább a nyesedékekből készül. Aki veszi a boltban a húst, az nyugodtan vegye meg a legkedvezőbb árút - akár szarvas, és őz is lehet - mert ennél a pástétomnál nem lesz probléma.  

Hozzávalók

A pástétomhoz

A tetjére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek