Vadasmártás vegáknak recept

Vadasmártás vegáknak
Vadasmártás vegáknak
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt egy csomó krumpligombóc a vadasból, és vegetárius vendégeket vártunk.
Meg hát böjtös idők vannak.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A mézet ne karamellizáljuk, ha cukor helyett mézet használunk.
A lisztes habarás elmaradhat, ha valakinek a liszt/ tejföl tilos étrendi elem. Aki eheti, annak krumpligombócot ajánlok hozzá: úgy készül, mint a krumplinudli, csak gombócokat formálunk a tésztából, bő, sós vízben kifőzzük, és mangalicazsírban forgatjuk.
Hús helyett sült/ grillezett gombafej vagy sült/ grillezett zeller- vagy padlizsánszelet jól passzol hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehérboros-kapris vadasmártás hús nélkül

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát kockára, a répákat karikára vágjuk.
  2. Egy mélyebb fazékba tesszük a zöldségeket, a citromot (karikázva), a borsot, a kaprit, a babérlevelet.
  3. Felöntjük fele víz fele borral, úgy, hogy alaposan ellepje.
  4. Hozzáadjuk a levesport, és sózzuk, ha kell.
  5. Lefedve lassú tűzön főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
  6. Kiemeljük a babérleveleket és a citrom végét.
  7. A többit összeturmixoljuk.
  8. Karamellizáljuk a cukrot, vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a mustárt, az összeturmixolt levest.
  9. Összeforraljuk, kóstoljuk, a liszttel kevert tejföllel behabarjuk, újra forraljuk.
  10. Ha túl sűrű, még adunk hozzá vizet.

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 776
elküldve: 0
receptkönyben: 116
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (1)

marikamaasai
marikamaasaih, 2011-12-19 20:45

Kedves Ildikó.Ez nagyon jó ötlet, szeretjük így a vadast.köszönöm szépen.marikamaasai

Legfrissebb cikkek

Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát, és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegességet szeretne az idei ünnepen az asztalra tenni!
253