Vadasmártás vegáknak recept

1 adag
254
kcal
Vadasmártás vegáknak
Vadasmártás vegáknak
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt egy csomó krumpligombóc a vadasból, és vegetárius vendégeket vártunk.
Meg hát böjtös idők vannak.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A mézet ne karamellizáljuk, ha cukor helyett mézet használunk.
A lisztes habarás elmaradhat, ha valakinek a liszt/ tejföl tilos étrendi elem. Aki eheti, annak krumpligombócot ajánlok hozzá: úgy készül, mint a krumplinudli, csak gombócokat formálunk a tésztából, bő, sós vízben kifőzzük, és mangalicazsírban forgatjuk.
Hús helyett sült/ grillezett gombafej vagy sült/ grillezett zeller- vagy padlizsánszelet jól passzol hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehérboros-kapris vadasmártás hús nélkül
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát kockára, a répákat karikára vágjuk.
  2. Egy mélyebb fazékba tesszük a zöldségeket, a citromot (karikázva), a borsot, a kaprit, a babérlevelet.
  3. Felöntjük fele víz fele borral, úgy, hogy alaposan ellepje.
  4. Hozzáadjuk a levesport, és sózzuk, ha kell.
  5. Lefedve lassú tűzön főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
  6. Kiemeljük a babérleveleket és a citrom végét.
  7. A többit összeturmixoljuk.
  8. Karamellizáljuk a cukrot, vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a mustárt, az összeturmixolt levest.
  9. Összeforraljuk, kóstoljuk, a liszttel kevert tejföllel behabarjuk, újra forraljuk.
  10. Ha túl sűrű, még adunk hozzá vizet.

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 425
elküldve: 0
receptkönyben: 124
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (1)

marikamaasai
marikamaasaih, 2011-12-19 19:45

Kedves Ildikó.Ez nagyon jó ötlet, szeretjük így a vadast.köszönöm szépen.marikamaasai

Legfrissebb cikkek

Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Bár a spenót, burgonya, lencse és a káposzta is tökéletes választás, mi most mégis különlegességekben gazdag hetet szentelünk a forró és egészséges főzelékeknek. Újíts be!
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy kimondom, már be is ugrik, mikor 6 évesen az oviból hazafele menet anyutól mindig kiköveteltem magamnak.  
Top 9 cukormentes aprósüti
Top 9 cukormentes aprósüti
Az aprósütik mindig jól jönnek, akár csak magunkat, családunkat, akár vendégeinket szeretnénk kényeztetni. Készítsük el őket cukormentesen, úgy is nagyon finomak lesznek!
Verbéna, a sokoldalú gyógynövény
Verbéna, a sokoldalú gyógynövény
Most kezdjük újra felfedezni ezt a gyönyörű nevű, régóta ismert és használt gyógynövényt. Vegyük sorra mi mindenre alkalmazható és hogyan használjuk!
254