r
Nosalty Logó

Vadas zsemlegombóccal és spagettival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vadas zsemlegombóccal és spagettival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 1388 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 5541 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 148 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    1859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    7282 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 1388 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    331 g

Zsír

  • Összesen
    204.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14172.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    707 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    790 mg
  • Foszfor
    4032 mg
  • Nátrium
    7435 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2438.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3233 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1678 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    10021 micro
  • β-karotin
    29126 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    2551 micro
Összesen 5541 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Elkészítés

A vadashoz

  1. A vöröshagymát, sárgarépát, paprikát, paradicsomot kockára vágjuk, a húst felszeleteljük.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát és a sárgarépát, hozzáadjuk a hús szeleteket, és aláöntjük a vizet. Babérlevéllel, mustárral, borssal, fokhagymával, majorannával, sóval, paprikával, paradicsommal ízesítjük.
  3. Ha puhára főtt, a hús szeleteket kiszedjük, és tálra tesszük.
  4. A masszát burgonyanyomóval összetörjük, tejföllel, liszttel behabarjuk. Az így elkészített mártást ráöntjük a húsra.
  5. A zsemléket, vöröshagymát kockára vágjuk, külön lábasban megpirítjuk.
  6. A tojásból, lisztből, vízből galuskatésztát keverünk, a megpirított hagymát és a zsemlét hozzákeverjük. Petrezselyemmel, sóval, borssal, metélőhagymával ízesítjük.
  7. Vizes kézzel gombócot formálunk belőle, és forrásban lévő vízbe tesszük. 5 percig főzzük, majd a kifőzött tésztával és a vadassal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16941
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi recept.

Hozzávalók

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek