Vadas sütőzacskóból recept

Vadas sütőzacskóból
Vadas sütőzacskóból
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húst és a zöldségeket sütőzacskóban készítem elő, így jobban átjárják egymást az ízek. Persze a hozzávalók alapján el lehet készíteni az ételt lefedett tepsiben vagy lábasban, de mindenképp ajánlom kipróbálni a sütőzacskós megoldást. A húst lehet cserélni másfajtára, ha azt tovább kell sütni, mint a pulykát, a zöldségek a zacskóban azt is kibírják :)

hozzávalók / 4 adag

Vadas

Pirított zsemlegombóc

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas pulykahúsból, vadas zsemlegombóccal, sütőzacskóban sült vadas
Szólj hozzá!

elkészítés

Vadas

  1. Nagyobb darabokra vágjuk a húst és a zöldségeket, majd betesszük a sütőzacskóba.
  2. A leveskockát feloldjuk egy pohár forró vízben, beleöntjük a zacskóba, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az olajat, és betesszük a sütőbe közepes hőfokon 1,5 órára.
  3. Ha minden megpuhult, a húsokat kiszedegetjük egy tálra, a babérleveleket kidobjuk.
  4. A zacskó maradék tartalmát turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a lisztet, a mustárt és a tejfölt, és összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pépesítjük), majd a tűzhelyen összeforraljuk. Ha túl sűrű, vízzel hígíthatjuk.

Pirított zsemlegombóc

  1. A kenyeret diónyi darabokra tépjük, majd ráöntünk annyi vizet, amennyit magába szív (1-2 bögre).
  2. Hozzákeverjük a lisztet, a sót és a tojást.
  3. A tésztát olajozott, forró serpenyőbe öntjük, majd közepes lángon pirítjuk és forgatjuk addig, amíg összeállt, szilárd, pirított gombócokat nem kapunk. Ha kicsit több vizet tettünk hozzá a kelleténél, akkor is sikerülni fog, csak tovább tart :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 420
elküldve: 4
receptkönyvben: 115
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Barna Fruzsina

Mióta szakács: 2014.06.24.
5 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady szo, 2015-01-31 15:21

Gyakran és szívesen használom a sütőzacskót, de még sosem jutott eszembe, hogy vadast készítsek benne. Remek ötlet, köszönöm szépen! A zöldségek íze is sokkal finomabb és intenzívebb, mint a főtt, párolt változaté.
Soha többé nem fogom a "hagyományos módon" készíteni, pedig azt is finomnak éreztük - eddig. :-)

ari80
ari80 szo, 2014-10-11 21:15

Fruzsina köszönöm a receptet nagyon könnyen elkészíthető, és finom is lett! Nekem csak botmixerem van, úgyhogy kicsit macerásabb volta pempősítés, de legközelebb kissebbekre vágom majd a fás zöldségeket. Sertéscombbal csináltam,annak is kellett a 1,5 óra, puha lett. Plussz még raktam bele egy kis citromlevet is, hogy savanykásabb legyen. Első vadasom volt, de nem az utolsó :)

acelmamusz
Barna Fruzsina / acelmamusz p, 2014-10-10 05:48

Kedves Éva!
Nem úgy tördeljük, mint a császármorzsát, nem kell olyan kis darabokra. Kb. ,,spatulányi" darabokat emelünk ki és forgatunk meg. Remélem segítettem :)
(bocs a duplázásért, törölni nem tudok)

evapauer
Jolimami / evapauer cs, 2014-10-09 23:08

Kedves Fruzsina! Nagyon izgalmas a pirított zsemlegombócod, de nem teljesen világos a készítése: ha a tésztát a serpenyőbe öntöm, hogyan lesznek belőle gombócok? Olyasmire gondoljak, mit ahogyan pl. a császármorzsát kevergetjük-tördeljük? Hétvégén elkészíteném, de tanácstalan vagyok, kérlek segíts! Köszönöm! Éva

acelmamusz
Barna Fruzsina / acelmamusz p, 2014-10-10 05:47

Kedves Éva!
Nem úgy tördeljük, mint a császármorzsát, nem kell olyan kis darabokra. Kb. ,,spatulányi" darabokat emelünk ki és forgatunk meg. Remélem segítettem :)

evapauer
Jolimami / evapauer szo, 2014-10-11 16:47

Kedves Fruzsina!
Orok halam a receptert! Szenzaciosan finom lett, pedig a hagyomanyos zsemlegombocomat is szeretik a kosztosaim, de ez nagyobb sikert aratott. Paromnak annyira bejott, hogy magaban ette, ahogy elkeszult. Pedig a vadasmartas meg nincs is kesz...
Gyakorlatias okbol picit valtoztattam a sutesi modon, van ugyanis egy remek Tefal Actifry sutom, amit ugy hirdetnek, hogy 2 evokanal olajon 1 kg krumplit megsut. Ez egyebkent igy igaz, sajat tapasztalat. Fasirttol kezdve a rantott csirkecombonat a kelt burgonyafankig sokmindent sutottem benne, nagyon szeretem. Gondoltam egy nagyot, es olajos kezzel eleve gombocokat formazva sutottem 5 percig, a keverokar nelkul. 5 perc utan betettem a kverokrart es 10 perc utan belul szaftos, kivul ropogos, aranybarna gombocok lettek. Talan macerasabbnak tunik, de igy nem kell mellette allni es forgatgatni, mert ezt a suto megteszi helyettem. Ja igen, a sutesi mod miatt eleve kevesebb vizet tettem a tesztaba.
Legkozelebb megprobalom ugy, hogy egy fott krumplit es egy morzsanyi elesztot teszek a tesztaba, es maradok a Tefal sutesnel.
Megegyszer koszonom a receptet es a valaszodat, udvozlettel: Eva

1011