Vadas sütőzacskóból recept

Vadas sütőzacskóból
Vadas sütőzacskóból
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húst és a zöldségeket sütőzacskóban készítem elő, így jobban átjárják egymást az ízek. Persze a hozzávalók alapján el lehet készíteni az ételt lefedett tepsiben vagy lábasban, de mindenképp ajánlom kipróbálni a sütőzacskós megoldást. A húst lehet cserélni másfajtára, ha azt tovább kell sütni, mint a pulykát, a zöldségek a zacskóban azt is kibírják :)

hozzávalók / 4 adag

Vadas

Pirított zsemlegombóc

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vadas pulykahúsból, vadas zsemlegombóccal, sütőzacskóban sült vadas
Szólj hozzá!

elkészítés

Vadas

  1. Nagyobb darabokra vágjuk a húst és a zöldségeket, majd betesszük a sütőzacskóba.
  2. A leveskockát feloldjuk egy pohár forró vízben, beleöntjük a zacskóba, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az olajat, és betesszük a sütőbe közepes hőfokon 1,5 órára.
  3. Ha minden megpuhult, a húsokat kiszedegetjük egy tálra, a babérleveleket kidobjuk.
  4. A zacskó maradék tartalmát turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a lisztet, a mustárt és a tejfölt, és összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pépesítjük), majd a tűzhelyen összeforraljuk. Ha túl sűrű, vízzel hígíthatjuk.

Pirított zsemlegombóc

  1. A kenyeret diónyi darabokra tépjük, majd ráöntünk annyi vizet, amennyit magába szív (1-2 bögre).
  2. Hozzákeverjük a lisztet, a sót és a tojást.
  3. A tésztát olajozott, forró serpenyőbe öntjük, majd közepes lángon pirítjuk és forgatjuk addig, amíg összeállt, szilárd, pirított gombócokat nem kapunk. Ha kicsit több vizet tettünk hozzá a kelleténél, akkor is sikerülni fog, csak tovább tart :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 102
elküldve: 3
receptkönyvben: 110
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Barna Fruzsina

Mióta szakács: 2014.06.24.
5 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady szo, 2015-01-31 15:21

Gyakran és szívesen használom a sütőzacskót, de még sosem jutott eszembe, hogy vadast készítsek benne. Remek ötlet, köszönöm szépen! A zöldségek íze is sokkal finomabb és intenzívebb, mint a főtt, párolt változaté.
Soha többé nem fogom a "hagyományos módon" készíteni, pedig azt is finomnak éreztük - eddig. :-)

ari80
ari80 szo, 2014-10-11 21:15

Fruzsina köszönöm a receptet nagyon könnyen elkészíthető, és finom is lett! Nekem csak botmixerem van, úgyhogy kicsit macerásabb volta pempősítés, de legközelebb kissebbekre vágom majd a fás zöldségeket. Sertéscombbal csináltam,annak is kellett a 1,5 óra, puha lett. Plussz még raktam bele egy kis citromlevet is, hogy savanykásabb legyen. Első vadasom volt, de nem az utolsó :)

acelmamusz
Barna Fruzsina / acelmamusz p, 2014-10-10 05:48

Kedves Éva!
Nem úgy tördeljük, mint a császármorzsát, nem kell olyan kis darabokra. Kb. ,,spatulányi" darabokat emelünk ki és forgatunk meg. Remélem segítettem :)
(bocs a duplázásért, törölni nem tudok)

evapauer
Jolimami / evapauer cs, 2014-10-09 23:08

Kedves Fruzsina! Nagyon izgalmas a pirított zsemlegombócod, de nem teljesen világos a készítése: ha a tésztát a serpenyőbe öntöm, hogyan lesznek belőle gombócok? Olyasmire gondoljak, mit ahogyan pl. a császármorzsát kevergetjük-tördeljük? Hétvégén elkészíteném, de tanácstalan vagyok, kérlek segíts! Köszönöm! Éva

acelmamusz
Barna Fruzsina / acelmamusz p, 2014-10-10 05:47

Kedves Éva!
Nem úgy tördeljük, mint a császármorzsát, nem kell olyan kis darabokra. Kb. ,,spatulányi" darabokat emelünk ki és forgatunk meg. Remélem segítettem :)

evapauer
Jolimami / evapauer szo, 2014-10-11 16:47

Kedves Fruzsina!
Orok halam a receptert! Szenzaciosan finom lett, pedig a hagyomanyos zsemlegombocomat is szeretik a kosztosaim, de ez nagyobb sikert aratott. Paromnak annyira bejott, hogy magaban ette, ahogy elkeszult. Pedig a vadasmartas meg nincs is kesz...
Gyakorlatias okbol picit valtoztattam a sutesi modon, van ugyanis egy remek Tefal Actifry sutom, amit ugy hirdetnek, hogy 2 evokanal olajon 1 kg krumplit megsut. Ez egyebkent igy igaz, sajat tapasztalat. Fasirttol kezdve a rantott csirkecombonat a kelt burgonyafankig sokmindent sutottem benne, nagyon szeretem. Gondoltam egy nagyot, es olajos kezzel eleve gombocokat formazva sutottem 5 percig, a keverokar nelkul. 5 perc utan betettem a kverokrart es 10 perc utan belul szaftos, kivul ropogos, aranybarna gombocok lettek. Talan macerasabbnak tunik, de igy nem kell mellette allni es forgatgatni, mert ezt a suto megteszi helyettem. Ja igen, a sutesi mod miatt eleve kevesebb vizet tettem a tesztaba.
Legkozelebb megprobalom ugy, hogy egy fott krumplit es egy morzsanyi elesztot teszek a tesztaba, es maradok a Tefal sutesnel.
Megegyszer koszonom a receptet es a valaszodat, udvozlettel: Eva

Legfrissebb cikkek

Melania Trump végre beszélt arról, hogy mi a terve a Fehér Ház konyhakertjével
Melania Trump végre beszélt arról, hogy mi a terve a Fehér Ház konyhakertjével
A világ háziasszonyai együtt imádkoztak azért, hogy az egykori elnökfeleség veteményeskertje az új First Lady érkezésével is kiemelt figyelmet és gondozást kapjon.
Itt van pár tipp, hogy megállítsd az eszetlen élelmiszerpazarlást
Itt van pár tipp, hogy megállítsd az eszetlen élelmiszerpazarlást
A világ élelmiszertermelésének mintegy 20 százaléka vész kárba amiatt, hogy a szükségesnél többet fogyasztunk, az élelmiszerek jelentős része pedig a szemétbe kerül.
1011