r
Nosalty Logó

Vadas marha Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Vadas marha Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 599 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2395 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4434 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 599 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    779 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5815.7 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2488 mg
  • Nátrium
    2095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1970 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    7428 micro
  • β-karotin
    17738 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 2395 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékonyra szeleteljük -ha szükséges kicsit kiverjük-, lisztben megforgatjuk, majd egy magasfalú serpenyőben, forró olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
  2. Felöntjük húslevessel, hozzáadjuk a nagyobb hasábokra vágott zöldségeket, a babérlevelet, szemes borsot, két cikk citromgerezdet, sót, és az apróra vágott zsiradékon megfuttatott vöröshagymát.
  3. Ha megpuhult a hús, a zöldségeket kiszedjük, és a lével együtt turmixszoljuk.
  4. A cukrot karamellizáljuk, utána hozzáadjuk a pürésített zöldséget.
  5. A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés hideg vízzel, majd ezzel sűrítjük, mustárral, és citromlével ízesítjük, ha szükséges utánsózzuk. Jól kiforraljuk, pikánsnak kell lennie.
  6. Tálaláskor a hússzeletekre merjük a mártást. Köretnek galuskát, spagettit, vagy tiroli zsemlegombócot adhatunk hozzá.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 28264
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadas marha Katharosz konyhájából
Katharosz 498 recept

Finom pikáns étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek