r
Nosalty Logó

Üvegtészta csirkével és zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
edan
Üvegtészta csirkével és zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirke pácolásához

A zöldséges tésztához

Összesen 352 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirke pácolásához

A zöldséges tésztához

Összesen 1407 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirke pácolásához

A zöldséges tésztához

Összesen 88 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    1783 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 352 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3062.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    1615 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1276 micro
  • β-karotin
    7132 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2166 micro
Összesen 1407 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

A csirke pácolásához

A zöldséges tésztához

Elkészítés

A csirke pácolásához

  1. A szójaszószt, a szezámolajat, a fokhagymát, a kínai fűszerkeveréket és a reszelt gyömbért keverjük össze egy üvegtálban. A csirkehúst csíkozzuk fel, és adjuk a szójaszószos páchoz. Hagyjuk állni legalább 20 percet.
  2. A zellergumót és a répát tisztítsuk meg, és gyufaszál méretűre aprítsuk fel.
  3. A kaliforniai paprikát is csíkozzuk vékonyra.
  4. A laskagomba kemény szárait távolítsuk el, mossuk le és vágjuk csíkokra a gombafejeket.
  5. A wokot (vagy serpenyőt) hevítsük fel, ha már meleg, öntsük bele a 2 evőkanálnyi olajat, és kezdjük el pirítani benne a húst. 2 perc pirítás után adjuk hozzá a répát és a zellert is. Pirítsuk kevergetve további 3 percig, majd dobjuk rá a felcsíkozott paprikát és a gombát is. Ha a gomba levet ereszt, akkor addig pirítsuk, amíg a lé el nem fő.
  6. Ha már nincs a zöldséges hús alatt lé, akkor öntsük hozzá a húslevet, és tegyük bele az üvegtésztát. Óvatosan "tunkoljuk" a tésztát a lébe, néha keverjünk rajta egyet-egyet.
  7. Karikázzuk fel az újhagymát.Ha a tészta megpuhult, húzzuk le a wokot a tűzről, szórjuk a hagymát a tészta tetejére, így tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11477
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szombatonként valahogy mindig jobb dolga akad az ember lányának, mint a főzés. Takarítani kell, vagy épp kirándulni megyünk, esetleg csak a gyerekkel szeretném tölteni az időt. Az ilyen szombatokra kínál remek megoldást ez a fél óra alatt elkészíthető ízletes ételrecept.

Hozzávalók

A csirke pácolásához

A zöldséges tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek