r
Nosalty Logó

Ünnepi pavlova torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szandika0201
Ünnepi pavlova torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A "tésztához"

A krémhez

Málnaöntet

Összesen 265 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A "tésztához"

A krémhez

Málnaöntet

Összesen 2639 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A "tésztához"

A krémhez

Málnaöntet

Összesen 253 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 265 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.3 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 2639 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 253 Kcal

Hozzávalók

A "tésztához"

A krémhez

Málnaöntet

Elkészítés

A "tésztához"

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy sütőpapíron körberajzolunk egy 26 cm-es tortaformát. Átfordítjuk, erre az oldalra fog kerülni a "tészta".
  2. A tojásfehérjét félig felverjük, majd óvatosan, apránként hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, míg teljesen kemény, fényes lesz.
  3. Fakanállal vagy spatulával óvatosan hozzákeverjük a keményítőt.
  4. Kanállal koszorú formát (középen lyukas) formázunk a sütőpapírra. Lehet habzsákkal is.
  5. 2 órán keresztül sütjük, majd hagyjuk a sütőben kihűlni.

A krémhez

  1. A tejszínhabot felverjük a porcukorral, majd eloszlatjuk a kihűlt tésztán.

Málnaöntet

  1. A málnát (lehet fagyasztott is) felfőzzük a cukorral. Átpasszírozzuk, hogy ne maradjon benne mag. Citrommal lehet ízesíteni.
  2. Rácsurgatjuk a tejszínhabra, majd gyümölcsökkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2653
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
szandika0201 2 recept

Rendkívül édes, finom, különleges desszert, így csak azoknak ajánlom, akik kedvelik a nagyon édes ízeket. A málna és a citrom savanykás íze enyhít rajta. Idénygyümölcsökkel lehet díszíteni, én most kivit, áfonyát, málnát és gránátalmát használtam.

Hozzávalók

A "tésztához"

A krémhez

Málnaöntet

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek