r
Nosalty Logó

Újkrumplileves gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Újkrumplileves gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

A tálaláshoz

Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

A tálaláshoz

Összesen 2184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

A tálaláshoz

Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1273 micro
  • β-karotin
    3371 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6641.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    5212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    5090 micro
  • β-karotin
    13485 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    1801 micro
Összesen 2184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    123 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, egy lábosban zsíron elkezdjük dinsztelni.
  2. Amikor kezd üvegesedni, hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret.
  3. Tovább dinszteljük a zöldségekkel 5 percig, majd rászórjuk az őrölt pirospaprikát, keverünk rajta néhányat, és felöntjük 1,5-2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
  4. A füstölt kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, majd a leveshez adjuk a paradicsommal és paprikával együtt.
  5. Az újkrumpli héját lekaparjuk, 3-4 darabba vágjuk úgy, hogy széles karikákat kapjunk, és a leveshez adjuk.
  6. A petrezselyemzöldet csokorba kötjük, néhány szál kivételével a levesbe tesszük.
  7. Amikor a leves forrni kezd, takarékra vesszük alatta tüzet, és így főzzük 20 percig. Ennyi idő alatt a zsenge zöldségek jól megpuhulnak.
  8. A csipetkéhez a tojást felverjük, hozzáadjuk a sót és annyi lisztet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Mielőtt a leves elkészülne, belecsipkedjük a tésztát.
  9. Amikor a csipetkék megfőttek, behabarjuk a levest. A habaráshoz a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a levesből néhány evőkanálnyit, jól elkeverjük, majd a leveshez adjuk.
  10. Lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  11. Vegyük ki a levesből a petrezselyemcsokrot, a paprikát, paradicsomot.
  12. 15 percnyi pihentetés után apróra vágott petrezselyemmel, tejföllel, csípős zöldpaprikával tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5833
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Számomra a nyár kezdetét jelentette, amikor anyukám elkészítette az első újkrumpliból és zsenge zöldségekből ezt a gazdag levest házi füstölt kolbásszal és csipetkével.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek