Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újhagymás-petrezselymes torta dióval

Újhagymás-petrezselymes torta dióval
Újhagymás-petrezselymes torta dióval
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alábbi torta receptje a Szakácsok könyve utolsó lapján bújik meg, és Shaun Hill, ír származású szakács érdeme. Részemről az elegáns jelzővel illetem, olyannyira átlényegülten, rafináltan és kifinomultan jelentkezik benne az újhagyma íze.


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat összekeverjük a tojással és a sóval, majd hozzáadjuk a darált diót és lisztet. Tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy órára.
  2. Az egy óra leteltével a kívánt formát/ formákat (készíthetjük egy nagy, 25 cm-es fodros szélű formában, vagy több kicsiben is) kibéleljük a tésztával, lefedjük fóliával és még egyszer hatvan percig a hűtőben pihentetjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra (légkeverésen). A pihentetési idő leteltével, a formá(ka)t a sütőbe tesszük és 15 percig sütjük a tésztát, majd kivesszük hűlni.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket: a tejszínt a tojásokkal és a tejjel kézi habverővel összekeverjük. A hagymát megmossuk, szárazra töröljük és apró karikákra vágjuk. A megmosott petrezselymet is felaprítjuk. A hagymát és a petrezselymet hozzákeverjük a tejszínhez, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket a formá(k)ba kanalazzuk.
  5. A megtöltött formá(ka)t a sütő legalsó részre helyezett rácsra téve körülbelül 30 percig sütjük, vagy amíg megszilárdul és aranyszínű nem lesz a töltelék teteje.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 299
elküldve: 4
receptkönyvben: 369
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Palek
Palek Tue, 2015-04-07 12:35

Kedves Petra! Ezt a finomságot hidegen is lehet enni? Előételnek szeretném, de előre elkészíteném, ha lehet.
(Már eldőlt a kérdés: lehet! És nagyon finom úgy is. Kicsit morzsalékos lett a tészta, talán kevesebb ideig kellett volna sütnöm..? Kikísérletezem! )

toffika
Bea111 / toffika Tue, 2010-04-20 12:30

Hétvégén vendégeim lesznek, úgy gondolom, ezt a receptet kipróbálom.Mivel jó sokan leszünk, így arra gondoltam, hogy előre megcsinálom, és hidegen tálalom, v.megmelegítem.Remélem finom lesz.Majd elmesélem.Köszi a receptet.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sat, 2010-04-17 00:35

Akkor jól gondoltam, a töltelékbe tettem, nagyon, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet !
Gondolom, hogy nagyon sok a dolgod, igencsak megszaporodott a szakácsok és a receptek száma. További jó munkát kívánok, mindannyiunk örömére!

petra
Petra / petra Fri, 2010-04-16 22:08

hűű, kedves Gerzsó, röstellem magam, hogy most tudok majd válaszolni:
a töltelékbe kell keverni, különben külön feltüntettem volna a hozzávalóknál, hogy a tetejére kell
Így vagy úgy, remélem azért jól sikerültek a tortácskák!!!

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Fri, 2010-04-16 12:15

A sajtot bele, vagy csak a tetejére kell tenni? Szeretném ma megcsinálni, kérlek válaszolj!

petra
Petra / petra Thu, 2009-10-15 14:17

kedves Prixi,
csalóka, mert elég laktatók ezek a kis tortácskák: tejszín, tojás, dió, és nem kevés vaj a tésztában..
kínálhatsz mellé salátát, úgy egészen biztosan elég lesz ebédre:-)

Prixi
B Prixi / Prixi Thu, 2009-10-15 13:55

Nagyon jól néz ki. Szeretnék készíteni ilyet, de lenne gy kérdésem. Mivel kell tálalni? Salátával kell enni, olyan kevésnek tűnik nekem egy magában ebédre. Sajnálom, ha a válasz evidens, kezdő háziasszony vagyok.

petra
Petra / petra Sat, 2008-05-03 09:14

én is kis formákban készítettem, és ha emlékeim nem csalnak, négy biztosan, de lehet, hogy hat forma telt meg vele

zederta
ze(n)derta / zederta Fri, 2008-05-02 22:38

nem véletlenül nézegettem már egy ideje a quiche recepteket! most újabb inspirációt kaptam a receptedből, hogy nekem is kell ilyet főznöm.
mindig azt hittem, hogy ez az étel a French cuisine egyik bonyolut fogása, de most újra elolvasva már nem egyáltalán nem tűnik annak. biztosan kipróbálom!
apropó, ha 10 cm-es kis fodrosszélű formáim vannak, akkor ebből az adagból kb. hány darab lesz?
előre is köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-03-21 08:01

Ez fantasztikus gondolat, hogy a tésztába dió kerül.

663
vaj 170 g
tojás 1 db
dió 100 g
finomliszt 150 g
1 csipet
habtejszín 300 ml
tej 3 ek
tojás 3 db
tojássárgája 1 db
újhagyma 12 db
petrezselyem 0.5 csokor
cheddar sajt 25 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint