r
Nosalty Logó

Üde saláta fokhagymás-kapros öntettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Üde saláta fokhagymás-kapros öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 332 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 994 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 114 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 332 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4318.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    3122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1058 micro
Összesen 994 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A salátaleveleket megtisztítjuk, és összetépkedjük nekünk tetsző darabokra.
  2. A serpenyőbe olívaolajat öntünk, és fokhagymanyomóval belenyomunk egy gerezd fokhagymát. Kicsit elkeverjük benne, majd a csíkokra vagy kockákra vágott sonkát is beletesszük, szórunk rá frissen őrölt borsot, és addig sütjük, míg szép piros nem lesz. Ha kész, félretesszük.
  3. A camembert sajtot felkockázzuk, és ezt félretesszük.
  4. Az öntethezvalókat egy kis tálkában összekeverjük.
  5. Tálaláskor mindenki szedhet magának kedvére a hozzávalókból.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17298
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik este éhesek, de vigyázni akarnak az alakjukra. Egyszerű, laktató és nem kalóriadús étel, még a sajt ellenére is!:) A salátához a szőlő remekül passzol, mégjobban kihozza a sajt ízét!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon egy fej jégsaláta, és már el kellett használni, de nem akartam csak sima ecetes salátaként elkészíteni, mert abban sok a cukor. Így hát egy egyszerű, de finomabb módszer mellett döntöttem. A salátám olyan, amit a hűtőben találsz módon készült, de remek lett!:)

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.