Uborkás káposztasaláta recept

Uborkás káposztasaláta
Uborkás káposztasaláta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mamámtól tanultam ezt a könnyű, nyári finomságot. Lehet önmagában enni vagy köretnek, de savanyúságnak is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akkor a legfinomabb, ha egy napig áll a hűtőben, mert akkor összeérnek az ízek.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vega
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

uborkás-paprikás káposztasaláta, ecetes zöldségsaláta

elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, a paprikát karikákra vágjuk, az uborkát szintén lereszeljük.
  2. Ezeket mind egy nagy tálba tesszük, és megsózzuk őket, majd hagyjuk állni 15-20 percet.
  3. Majd ha állt, akkor kicsavarjuk.
  4. Elkészítjük az öntetet. A cukrot elkeverjük a vízzel és az ecettel, majd ráöntjük.
  5. Hidegen tálalva lehet enni.

  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 664
elküldve: 3
receptkönyben: 126
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
211