Uborkás káposztasaláta recept

1 adag
212
kcal
Uborkás káposztasaláta
Uborkás káposztasaláta
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mamámtól tanultam ezt a könnyű, nyári finomságot. Lehet önmagában enni vagy köretnek, de savanyúságnak is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akkor a legfinomabb, ha egy napig áll a hűtőben, mert akkor összeérnek az ízek.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

uborkás-paprikás káposztasaláta, ecetes zöldségsaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, a paprikát karikákra vágjuk, az uborkát szintén lereszeljük.
  2. Ezeket mind egy nagy tálba tesszük, és megsózzuk őket, majd hagyjuk állni 15-20 percet.
  3. Majd ha állt, akkor kicsavarjuk.
  4. Elkészítjük az öntetet. A cukrot elkeverjük a vízzel és az ecettel, majd ráöntjük.
  5. Hidegen tálalva lehet enni.

  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 003
elküldve: 3
receptkönyben: 131
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
212