Tyúknyakleves zöldségesen grízgaluskával recept

Tyúknyakleves zöldségesen grízgaluskával
Tyúknyakleves zöldségesen grízgaluskával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom leves készíthető csak tyúknyakból is.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkenyakleves, húsleves csirkenyakból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyakakat megmossuk, egy lábasban vízzel felöntve feltesszük főni.
  2. Közben a zöldségeket megpucoljuk, felvágjuk, beletesszük a levesbe a zöldborsóval együtt, fűszerezzük.
  3. Elkészítjük a galuskákat. A galuskához a tojást felverjük, hozzáadjuk a grízt, sózzuk, összekeverjük. Ha túl sűrű, adunk hozzá egy kevés levest, s egy másik lábasban, forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
  4. Amikor a leves hozzávalói megfőttek, tálalunk. A tányérba szedünk a levesből és a zöldségekből, teszünk bele galuskát, szórunk rá pirospaprikát, s rakunk rá egy chilipaprikát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 536
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

340