Tyúkhúsleves recept

1 adag
441
kcal
Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem az egyik legszebb és legfinomabb leves. Szerencsére dédnagymamink csinált házi csigatésztát, így teljes volt az élvezet. A főtt tyúkhús néha elég száraz, ilyenkor hússalátát szoktam készíteni belőle.


hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsleves tyúkból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tyúkot feldaraboljuk és hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk. A zöldséget megpucoljuk és  hasábra vágjuk.
  2. Ha már nincs több habja, beletesszük a zöldségeket, a fokhagymát, a hagymát, a zöldpaprikát  és a szemes borsot . Ízlés szerint sózzuk.
  3. Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. A főzési idő a tyúk korától függ. (3-4 óra) 
  4. Ha megpuhult, a levest leszűrjük és lehetőleg házi tésztát főzünk bele.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 50 631
elküldve: 2
receptkönyben: 402
elkészítve: 21/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (8)

annacska87
annacska87sze, 2014-03-05 00:53

Nagyon nagyon finom lett! Még nagymamám is megdícsérte, pedig az övé is tökéletes :) Én a piacon idős nénitől vettem tyúkot, gyönyörű sárga lett a leves tőle.

Marcsyka1990
Marcsyka1990k, 2012-01-10 20:27

A boltban kapható "tanyasi" csirkék akkor láttak tanyát, ha elvitték előtte....
Vivi86, Szentendrén minden drágább, tudom, én is itt élek....

Vivi86
Vivi86cs, 2010-10-14 12:05

Ugye milyne jó mikor valaki falun él.
Hmm fincsi házi tojás , házi csirke.... hamarosan ti meg csak olvashattok róla. Hát ez van...
Amúgy piacon szoktak árulni tojásokat 10 db szentendre 369 ft de változó az ára. A csirke után meg úgy kell körbejárni a piacokat, de hát igen, eléggé megkérik az erdeti csirkének az árát.

Gregor
Gregorcs, 2009-06-18 18:39

Sajnos nehézkes az alapanyag beszerzése. Az üzletekben többnyire a kiselejtezett és tojótápon tartott tyúkok kaphatók. Ezek levesnek kevésbé alkalmasak. A szabadtartású, tanyasi tyúkok a legalkalmasabbak levesnek.

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
441