Tyúkhúsleves recept

1 adag
441
kcal
Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem az egyik legszebb és legfinomabb leves. Szerencsére dédnagymamink csinált házi csigatésztát, így teljes volt az élvezet. A főtt tyúkhús néha elég száraz, ilyenkor hússalátát szoktam készíteni belőle.


hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsleves tyúkból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tyúkot feldaraboljuk és hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk. A zöldséget megpucoljuk és  hasábra vágjuk.
  2. Ha már nincs több habja, beletesszük a zöldségeket, a fokhagymát, a hagymát, a zöldpaprikát  és a szemes borsot . Ízlés szerint sózzuk.
  3. Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. A főzési idő a tyúk korától függ. (3-4 óra) 
  4. Ha megpuhult, a levest leszűrjük és lehetőleg házi tésztát főzünk bele.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 53 086
elküldve: 2
receptkönyben: 410
elkészítve: 24/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (8)

annacska87
annacska87k, 2014-03-04 23:53

Nagyon nagyon finom lett! Még nagymamám is megdícsérte, pedig az övé is tökéletes :) Én a piacon idős nénitől vettem tyúkot, gyönyörű sárga lett a leves tőle.

Marcsyka1990
Marcsyka1990k, 2012-01-10 19:27

A boltban kapható "tanyasi" csirkék akkor láttak tanyát, ha elvitték előtte....
Vivi86, Szentendrén minden drágább, tudom, én is itt élek....

Vivi86
Vivi86cs, 2010-10-14 11:05

Ugye milyne jó mikor valaki falun él.
Hmm fincsi házi tojás , házi csirke.... hamarosan ti meg csak olvashattok róla. Hát ez van...
Amúgy piacon szoktak árulni tojásokat 10 db szentendre 369 ft de változó az ára. A csirke után meg úgy kell körbejárni a piacokat, de hát igen, eléggé megkérik az erdeti csirkének az árát.

Gregor
Gregorcs, 2009-06-18 17:39

Sajnos nehézkes az alapanyag beszerzése. Az üzletekben többnyire a kiselejtezett és tojótápon tartott tyúkok kaphatók. Ezek levesnek kevésbé alkalmasak. A szabadtartású, tanyasi tyúkok a legalkalmasabbak levesnek.

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
441