Tűzoltó szelet recept

Tűzoltó szelet
Tűzoltó szelet
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eggyik kolléganőmtöl kaptam a receptet, és rögtön el is készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A morzsához

A tetejére

ajánlat

Elsősorban azoknak ajánlom, akik nem annyira szeretik az édeset, de akik szeretik, azok se hagyják azért ki!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-pudingos morzsás süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és zsírozott tepsibe tesszük.
  2. A lecsöpögtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán. A levet felfogjuk!
  3. A krémhez a pudingot, a cukorral, csipet fahéjjal felfőzzükk 8 dl meggylében (1 ü meggylé + víz keveréke).
  4. A krémet még forrón a meggyre öntjük.
  5. Erre rámorzsoljuk a morzsához valókat (morzsalékosra gyúrjuk a kezünkkel).
  6. Lassú tűznél sütjük.
  7. A tésztát szeetelés előtt teljesen kihűtjük.
  8. 4 dl tejszínt habbá verünk és ezt kenjük a tetejére,villával meg csíkozzuk és fahéjat szórunk rá, de csak módjával!!!

  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 25x20 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 66 710
elküldve: 27
receptkönyben: 1 124
elkészítve: 14/33
Facebookon megjelent: -

szakács

bibuka

Mióta szakács: 2009.11.24.
14 recept

Hozzászólások (38)

Reset
Resetp, 2014-04-11 17:56

Most fogom másodjára készíteni, a krémen én is annyit változtattam, hogy kb. fél liter meggyléből főztem a két pudingot és belekevertem a meggyet. Az egyik legfinomabb süti, képes lennék egyedül megenni az egészet!

baribarika
baribarikah, 2012-04-16 16:11

Isteni!! Pláne anyukám féle házi meggybefőttel...:-) A tésztához nekem is kicsit több liszt kellett, és magas falú tepsiben sütöttem, oldalát is kibéleltem a tésztával, így nem folyt ki! No és én a pudingba belekevertem a meggyet, és úgy tettem a tésztára..
2 héten belül 3X is sütnöm kellett..:-)))
Köszönöm a receptet!!!

Yram
Yramp, 2012-02-24 18:28

Kipróbáltuk, finom lett!! Köszi a megosztást! ( Tésztába több lisztet tettünk, s kb. fél liter folyadékba főztük fel a pudingot.)

bibuka
bibukah, 2012-02-20 10:30

Sajnálom hogy nem sikerült,én is jártam már így sütivel,nem mindíg sikerült!!! De a következő sikeres sütésnél kárpotól mindent és elfelejtem!!! :)

b_szilvia
b_szilviav, 2012-02-19 14:14

Hát én nem tudok csatlakozni az előttem szólókhoz, mert nem sikerült .... nem vagyok kezdő háziasszony (!); mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva (még a meggyet is tiszta konyharuhán kiterítettem, hogy száraz legyen). A sütésnél már elkezdett a szélén körbe felbugyogni a puding a süti tetejére. Az alul lévő tészta teljesen beszívta a nedvességet, a puding laza lett és nyúlós .... Bizonyára ide csak a sikeres kipróbálók írnak, de muszáj volt leírnom, hogy nem sikerült (nagyon mérges vagyok - idő, pénz, energia). A kuka mindenesetre jól lakott!

anyamia
anyamiaszo, 2012-02-11 19:24

Tegnap megcsinátam,isteni finom lett!!!Én csokireszeléket tettem a tetejére fahéj helyett.Nagyon köszi! xD

NoSalty
NoSaltycs, 2012-02-09 18:04

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2011.02.08. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

gasztrula
gasztrulasze, 2012-02-08 16:47

egy 24 vagy 26 cm átmérőjű tortaformában kb olyan magas lesz mint a képen, hiszen a területük csak kicsit különbözik, sőt a 24 centisé kisebb, ezért még magaszabb lesz! Ez egyszerű számítással ellenőrizhető :D
Ezt fogom megcsinálni a nagyim szülinapjára tortánnak, a család ugyanis szereti a meggyet :)

szandika0911
szandika0911p, 2011-11-11 13:28

Kedves Szekeres Kata!
Szerintem a rétegei miatt hívják így, bár lehet, hülyeség. A barna tészta a föld, a piros töltelék a tűz, a fehér hab pedig magáért beszél ;)

bibuka
bibukasze, 2011-07-27 07:45

Üdv!Szerintem előző nap nyugodtan megcsinálhatod,mert a lap nem ázik el!!!

kisBaba
kisBabacs, 2011-07-21 14:04

Szia! Érdeklődnék, hogy inkább előző nap készítsem, vagy a "vendégség" napján?
Nem ázik el a tészta? Egy kis morzsa (darált keksz) nem kell a töltelék alá?

ednutka
ednutkak, 2011-06-28 21:52

Nagyon nagyon fincsi! Anyucim megsütötte és az egész család odáig volt érte! Köszi a receptet!

hapici
hapiciv, 2011-05-08 21:57

Kb. 30 X 45 tepsihez dupla adag kell! Nagyon erősen lisztezni, és egy órára hűtőbe tenni nyújtás előtt. Sima liszt, hideg vaj kell! A morzsához nem árt egy tojás! A pudingokhoz tettem egy gyümölcstortához való zseléport is, kemény állaga lett, pont jó.Sütni 180 fokon, kb 45 perc, de tűpróbázni kell!

timbor
timborh, 2012-02-20 19:38

hapci!Milyen zseléport tettél bele ?Írd meg légyszi,nem lett folyékony a puding sütés közben?

violina
violinav, 2011-03-06 14:44

Szia!
Élvezettel készítem a recepteket, de most kétségeim vannak a morzsával kapcsolatban. Nem kell bele tojás? Nagyon lisztes anélkül, és nem is úgy néz ki, mint a képen.

bibuka
bibukacs, 2011-01-20 08:28

Üdv myra!!!! Így van,ahogyan le van írva! Jó sütést!!!

myra^.^
myra^.^sze, 2011-01-19 17:52

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Lehet hülye kérdés, de nem szeretném elrontani:) Szóval a nyers tésztára kell rátenni a meggyet, krémet és a morzsát és így sütőbe tenni?

brekancs
brekancscs, 2010-10-21 05:10

Szia! Nagyon guszta a suti, ugyhogy en megprobalkozom vele, de elotte szeretnem megtudni, hogy mennyi ideig kell sutni? Koszi.

Szekeres Kata
Szekeres Katak, 2010-06-08 12:04

Volna egy kérdésem!
Mitől hívják tűzoltószeletnek?

Amúgy jól nézz ki és amint lesz időm megsütöm. A tűzoltóknak!

_eViKe_
_eViKe_sze, 2010-04-28 21:11

Nagyon finom ez a süti ! Köszi a receptet :) üdv: _eViKe_ ;P

bibuka
bibukav, 2010-03-28 18:13

Örülök hogy jól sikerült,bevallom én is féltem tőle egy kicsit,de a végeredmény mindenért kárpótol!!! Nincs mit nagyon szívesen!!bibuka.

cassiopeia
cassiopeiav, 2010-03-28 17:17

Le a kalappal isteni lett.Bár az elején aggódtam kicsit de a végeredmény szuper. köszi!!!

bibuka
bibukaszo, 2010-03-27 00:20

Üdv mindenkinek!!! (20x25cm) a tepsi mérete! Én fahéjasan ettem,és úgy nagyon finom volt,de próbáld ki anélkül és megtudod hogy milyen!!!! Csóközön.

1970
1970p, 2010-03-26 17:33

Sziasztok!

Én azt szeretném tudni, hogy fahéj nélkül is élvezhető a süti, vagy ennek az elemnek a kihagyása nem képzelhető el.

szlivia2
szlivia2p, 2010-03-26 17:05

Nagyon guszta ez a süti,úgyhogy holnap meg is csinálom,csak annyi kérdésem lenne,hogy mekkora tepsi kell hozzá?Előre is köszönöm!

bibuka
bibukap, 2010-03-26 10:53

Szia ubul! Nem tudom én sem hogy mi az,de csak simán őrölt fahéj kell hozzá!!!

ubul
ubulcs, 2010-03-25 20:47

Mi lehet az az őrölt&nbsp??? / a morzsa összetevőinél/

Legfrissebb cikkek

Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Legjobb szülinapi torták gyerekeknek
Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy egy ovis szülinapra milyen finomságokat érdemes készíteni. Most a tortaötleteket vesszük számba.
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Kicsit fagyi, kicsit jégkása
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
1119