Tűzdelt pulykacomb krumplival recept

Tűzdelt pulykacomb krumplival
Tűzdelt pulykacomb krumplival
175 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár nem a pulyka a kedvenc húsom, ez az omlós sült és hozzá az ízes krumpli nagyon bejött! (Meg a sült szalonna. Na, az mindig jöhet.)

hozzávalók / 2 adag

  • 80 dkg pulyka felsőcomb (ez egy darab)
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 1 közepes db paprika
  • 1 közepes db paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 80 dkg burgonya (kb. 5 darab)
  • 2 ek mangalica zsír
  • ízlés szerint

ajánlat

Én sört innék hozzá, de ez nem mérvadó, mert én mindenhez szeretem a sört. Fűszeres, sötét hús, vagyis vörösborral is kiváló.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás pulykacomb, sült pulykacomb szalonnával fokhagymával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szép, termetes, csontos pulykacomb bőrét lefejtjük, és mindkét oldalát besózzuk. Addig áll, míg a többivel elkészülünk.
  2. A hagymát szálasra vágjuk, a paprikát karikára, a paradicsomot gerezdekre, és beleszórjuk egy zsírral kikent jénaiba vagy tepsibe. Megsózzuk.
  3. A combot alaposan megtűzdeljük hasábokra vágott fokhagymával, és ráfektetjük a zöldséges alapra. Beterítjük néhány szelet vastagabbra vágott szalonnával (ne a gyárilag hajszálvékonnyal, mert az nagyon kiszárad). Ha ínyencek vagyunk, dobjunk a tálba néhány pucolatlan fokhagymagerezdet is – csodás megsülve!
  4. Kevés vizet öntünk alá, a tálat lefedjük, és sütőben kb. másfél óráig pároljuk. Ha a comb teljesen puha, lehalásszuk a szalonnát, hogy lefedés nélkül mindenütt szépen megpirulhasson (ez kb. 15 perc). Közbe-közbe locsolgassuk a saját levével!
  5. Míg készül a comb, a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, és karikára felvágjuk.
  6. A kész combot egy tálra kiemeljük, fel is szeletelhetjük. A visszamaradt zöldségeket egy serpenyőbe szedjük, 1-2 kanál zsírjával-szaftjával együtt, és élénk láng mellett alaposan megforgatjuk benne a főtt krumplit, kicsit meg is törhetjük a fakanállal. Tálalhatjuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 873
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
81 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1326