r
Nosalty Logó

Túrótorta Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Túrótorta Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 949 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5684 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 283 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.1 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 949 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    412.4 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5454.6 g
  • Cink
    788 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1108 mg
  • Vas
    612 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1908 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3092 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 5684 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük.
  2. Ezalatt elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos masszát laza mozdulatokkal egymásba forgatjuk, közben a kakaós lisztet is beleszórjuk.
  3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és egy 24 centi átmérőjű tortakarikát ráteszünk, és körberajzoljuk. A piskótamasszát a közepére tesszük, majd egyenletesen a kör nagyságának megfelelően szétkenjük.
  4. Előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon kb. 15 percig sütjük. A papírt még forrón lehúzzuk róla, és a tésztát a tortakarikával kiszúrjuk, így leesik a túlfolyt rész.
  5. Az omlós tésztát ugyancsak kör alakúra lapítjuk, változatlan lánggal kb. 18 percig sütjük, még melegen kiszúrjuk.
  6. A töltelékhez a mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi, felforraljuk, levében hűlni hagyjuk, végül jól lecsöpögtetjük. A túrót a citromhéjjal, porcukorral, vaníliás cukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát.
  7. A zselatint 1 dl hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, utána kevergetve addig melegítjük, amíg föloldódik. Kissé hűlni hagyjuk, ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük, majd a túrókrémbe forgatjuk óvatosan, végül az olvasztott zselatint is belecsorgatjuk.
  8. Összeállítás: az omlós tésztát a tortakarikába tesszük egy tálcán, megkenjük a lekvárral. A túrókrém felét rásimítjuk, ráfektetjük a kakaós piskótalapot, rákenjük a maradék túrós krémet, és elsimítjuk.
  9. Hűtőszekrényben legalább 3 órán át dermesztjük, utána forró vízbe mártott késsel körbevágjuk, és leemeljük a formát róla.
  10. Díszítés: a zselatint fél dl vízben föloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínbe csorgatjuk. A felével körbekenjük a torta oldalát és tetejét, a többit habzsákba tesszük, és feldíszítjük vele a tortát. Citromcikkekkel díszítjük, a mogyorót és a csokoládét durvára törjük, és körbe tapasztjuk vele a torta oldalát, és díszítjük a tetejét is. A tejszínt ízlés szerint cukrozhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4397
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrótorta Katharosz konyhájából
Katharosz 498 recept

Nagyon finom, nem túl édes, érdemes kipróbálni, nálunk bevált.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek