r
Nosalty Logó

Túrótorta fondanttal borítva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta fondanttal borítva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Vajkrém a fondant alá

Fondant

Összeállítás

Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Vajkrém a fondant alá

Fondant

Összeállítás

Összesen 6689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Vajkrém a fondant alá

Fondant

Összeállítás

Összesen 241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.1 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.7 g

Zsír

  • Összesen
    224.9 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8711.1 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    2053 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    3210 mg
  • Nátrium
    1855 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1052.8 g
  • Cukor
    922 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2054 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2098 micro
Összesen 6689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Vajkrém a fondant alá

Fondant

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Óvatosan összekeverjük a két elegyet. Vigyázzunk, hogy a fehérje ne törjön össze!
  3. Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Majd kivajazott tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 C-on sütjük 10 percig, majd mérsékeljük a hőmérsékletet, és úgy süssük készre (kb. 20-25 perc).
  4. Hagyjuk rácson kihűlni, és 3 lapra vágjuk.

Túrókrém

  1. A túrót a natúr joghurttal, a cukorral és az apróra vágott barackkal elkeverjük.
  2. A tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verjük.
  3. Hozzákeverjük a túrós kémhez, majd hozzáadjuk a másik csomag zselatinfixet, és úgy verjük tovább pár percig. Sűrű krémet kapunk. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

Vajkrém a fondant alá

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük habverő segítségével.

Fondant

  1. A porcukrot átszitáljuk, és egy edénybe öntjük. A közepébe mélyedést készítünk.
  2. A zselatint elkeverjük a 6 evőkanál vízzel. Gőzfürdő felé tesszük, és addig kevergetjük, míg fel nem oldódik. Vigyázzunk, nehogy forrjon!
  3. Levesszük, míg belerakjuk a vajat és a mézet. Ismét gőzfürdő felett kevergetve feloldjuk benne a vajat és a mézet.
  4. Ha teljesen felolvadt benne a vaj a porcukorba készített mélyedésbe öntjük. Kanállal apránként hozzákeverjük a porcukrot. Amint már nehezebben kevergetjük kézzel gyúrjuk tovább, és addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg már nem ragad.
  5. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  6. Kivesszük, és megnézzük milyen az állaga. Ha törik és kemény, akkor apránként kicsi vajat gyúrunk hozzá, míg gyurmaszerű masszát nem kapunk. Ha túl lágy, akkor porcukrot gyúrunk még bele. (Ha gumis, akkor túl sok zselatint tettünk bele, és készíthetünk egy másik adagot.)
  7. Keményítővel megszórjuk a deszkát, és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.

Összeállítás

  1. Az első lapot megkenjük a túrós krémmel, majd rátesszük a második lapot. Ugyanúgy megkenjük a túrós krémmel, és rátesszük a harmadik lapot. (A piskóta alját tegyük a torta tetejére, mert az szép egyenes.)
  2. A tortát bevonjuk a vajkrémmel. (Ez azért kell, hogy a fondant jól tapadjon a tortához.) Majd hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
  3. Óvatosan feltekerjük a kinyújtott fondantot a nyújtófára, és úgy helyezzük a tortára. A tetejét elsimítjuk, majd az oldalánál úgy haladunk, hogy a redők alá nyúlunk az egyik kézzel, és a másikkal simítjuk. Így minden redőnél, míg a teljes torta oldala szép sima nem lesz.
  4. Ez a mennyiségű fondant nekem egy 23 cm-es torta borítására és díszítésére volt elegendő.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7023
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 04.

Ajánló

A díszítéshez gél vagy por állagú ételfestéket gyúrhatunk a fondanthoz. (Ha folyékony színezéket szeretnénk használni, akkor a zselatin készítésekor kell hozzáadni.) A márványos hatáshoz én kakaóport adtam a fondanthoz. Abból készült a tortára az alsó csík. A rózsához pedig gél állagú sárga ételfestéket használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta szemezem a fondant borítással. Most kapóra jött anyukám szülinapja, hogy kipróbáljam. Félve fogtam neki. Rengeteg blogot átolvastam, mielőtt nekifogtam. Kerestem a tökéletes receptet a fondanthoz. Végül erre esett a választásom, mert nem túl bonyolult, ráadásul videóban mutatták végig a lépéseket. És így utólag nem bántam meg. Elsőre tökéletes lett. Még a fondantból készült rózsák sem fogtak ki rajtam. Már csak a díszítést kell fejlesztenem, és utána jöhetnek a formatorták is. :)

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Vajkrém a fondant alá

Fondant

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?