r
Nosalty Logó

Túrótorta ahogy kissvirag készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta ahogy kissvirag készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.7 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    334.5 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8187.2 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    2057 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2837 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.8 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 5467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 egész tojást kikeverjük a cukorral, majd a tészta többi hozzávalóját is belekeverjük.
  2. Zsírozott és az alján lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük.
  3. Egy csomag vaníliás pudingot megfőzünk két evőkanál cukorral 3 dl tejben. Ha kihűlt, géppel csomómentesre keverjük.
  4. A túrót kikeverjük a vaníliás cukorral, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és levével. Kevés állás után belekeverjük a pudingba. Majd a felvert tejszínhab felét is beleforgatjuk.
  5. A tortát a következő sorrendben pakoljük össze: tészta-krém-barack-tészta-krém-barack-tészta.
  6. Az oldalát és a tetejét tejszínhabbal díszítjük és barackkal vagy mazsolával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7816
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik munkatársam osztotta meg velem kedvenc tortái receptjét, azóta folyton tortát követelnek tőlem itthon, akkor is ha nincs születésnap. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek