Túrós süti Limon konyhájából recept

Túrós süti Limon konyhájából
Túrós süti Limon konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Muszáj volt elhasználni a túrót, ezért egy új recept után kutattam. Gabicsek blogján találtam erre a hihetetlenül könnyű, puha túrós pitére, amit bármilyen kezdő háziasszony is megpróbálhat, olyan jó recept, hogy biztosan sikerül!

hozzávalók / 10 adag

A tészta:

A töltelék:

  • 500 g tehéntúró
  • 150 g kristálycukor
  • 1 rúd vanília magjai
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 4 tojásfehérje
  • 1 ek liszt

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

a legkönnyebb túrós süti, túrós béles, túrós pite, túrós lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kell először elkészíteni. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a túrót a cukorral elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat, a levét is belenyomjuk, és hozzáadjuk a vaníliát is. Óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot. 
  3. A tésztát 2 részre osztjuk, kinyújtjuk az egyik felét, tepsibe tesszük, elosztjuk rajta a krémet, és a másik lapot is kinyújtva ráhelyezzük.
  4. Az egész sütit így pihentetjük szobahőmérsékleten egy órát. (Előtte nem kell keleszteni!)
  5. A sütőt 220 fokra felmelegítjük, majd mikor beletesszük a sütit, 170 fokra visszavesszük. Kb. 20-25 perc alatt sül meg.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 081
elküldve: 1
receptkönyben: 71
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

limon

Mióta szakács: 2013.03.27.
15 recept

Hozzászólások (5)

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
Heti menü: Vicikó csodás főztje
Heti menü: Vicikó csodás főztje
A héten a NoSalty egyik legnépszerűbb szakácsának repertoárjából szemelgettünk. Vicikó receptjei ugyanis kiválóan ötvözik az igényességet, a hozzáértést és az otthonosságot.