Túrós süti Limon konyhájából recept

Túrós süti Limon konyhájából
Túrós süti Limon konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Muszáj volt elhasználni a túrót, ezért egy új recept után kutattam. Gabicsek blogján találtam erre a hihetetlenül könnyű, puha túrós pitére, amit bármilyen kezdő háziasszony is megpróbálhat, olyan jó recept, hogy biztosan sikerül!

hozzávalók / 10 adag

A tészta:

A töltelék:

  • 500 g tehéntúró
  • 150 g kristálycukor
  • 1 rúd vanília magjai
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 4 tojásfehérje
  • 1 ek liszt

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

a legkönnyebb túrós süti, túrós béles, túrós pite, túrós lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kell először elkészíteni. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a túrót a cukorral elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat, a levét is belenyomjuk, és hozzáadjuk a vaníliát is. Óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot. 
  3. A tésztát 2 részre osztjuk, kinyújtjuk az egyik felét, tepsibe tesszük, elosztjuk rajta a krémet, és a másik lapot is kinyújtva ráhelyezzük.
  4. Az egész sütit így pihentetjük szobahőmérsékleten egy órát. (Előtte nem kell keleszteni!)
  5. A sütőt 220 fokra felmelegítjük, majd mikor beletesszük a sütit, 170 fokra visszavesszük. Kb. 20-25 perc alatt sül meg.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 181
elküldve: 1
receptkönyben: 72
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

limon

Mióta szakács: 2013.03.27.
15 recept

Hozzászólások (5)

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)