r
Nosalty Logó

Túrós smarni szilvaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Túrós smarni szilvaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A smarnihoz

Az öntethez

Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A smarnihoz

Az öntethez

Összesen 2999 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A smarnihoz

Az öntethez

Összesen 185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.9 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4843.4 g
  • Cink
    1045 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    805 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.1 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    967.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    948 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 2999 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A smarnihoz

Az öntethez

Elkészítés

A smarnihoz

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral, vajjal habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a búzadarát, lisztet, túrót, tejfölt, a reszelt citromhéjat is. A felvert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.
  3. Egy 23×34 cm-es tepsit vajjal kikenünk, a masszát belesimítjuk, és 160 fokra melegített sütőben megsütjük.

Az öntethez

  1. A fele szilvát 3 dl vízben feltesszük főni a fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és rummal.
  2. Amikor megfőtt a szilva, leszűrjük. A szegfűszeget kidobjuk belőle. Egy botmixerrel kipürésítjük.
  3. A keményítőt a lével kikeverjük, és hozzáadjuk a kipürésített szilvához. Összeforraljuk a megmaradt szilvaszemekkel.
  4. Ha kész a smarni, összetörjük, és szilvaöntettel kínáljuk. Nagyon finom desszert.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 18470
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Egy jó kis desszertre vágytunk. Egy régi, 2009-es Meglepetés különszámban találtam a receptet. Annyira finom lett, hogy többször ismételve lesz.

Hozzávalók

A smarnihoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek