r
Nosalty Logó

Túrós smarni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Túrós smarni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A smarnihoz

A ribizlimártáshoz

Összesen 663 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A smarnihoz

A ribizlimártáshoz

Összesen 2640 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A smarnihoz

A ribizlimártáshoz

Összesen 236 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 663 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3383.8 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 2640 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.9 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

A smarnihoz

A ribizlimártáshoz

Elkészítés

A smarnihoz

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérket egy kevés cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a kétféle citrushéjat, a vanílarúd kikapart magjait, a lisztet, és a megmosott, félbevágott szőlőszemeket. Jól összekeverjük a tál tartalmát, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
  3. A vajat a kristálycukorral és a mézzel karamellizáljuk, és ezt is a tésztához keverjük.
  4. Kivajazott hőálló tálba öntjük az egészet és 150 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 20-25 perc alatt megsütjük.
  5. Közben elkészítjük a ribizlimártást: egy edényben felmelegítjük a cukrot és a mézet, hozzáadjuk a ribizlit. A hő hatására a ribizli levet enged, ezt mártássá sűrítjük, és ezzel kínáljuk a smarnit.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1037
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 155857
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 12.

Ajánló

Bár az eredeti recept szerint nem kell a sütőből kivéve összetördelni a tésztát (mint a klasszikus császármorzsa esetében) , ha valaki szeretné, csak tegye bátran.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Állagát tekintve pihekönnyű, ízében az édes és a fanyar találkozása a meghatározó. Egyszerűen zseniális, zseniálisan egyszerű. Sárközi Ákos, az Alabárdos étterem sous chef-jének receptje, bár ő még szőlőmagolaj fagylaltot is készít mellé.

Hozzávalók

A smarnihoz

A ribizlimártáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek