r
Nosalty Logó

Túrós rizstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós rizstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3725 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3979.1 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.5 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    424 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 3725 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához dolgozzunk össze a lisztet az 1 ek sütőporral, a cukorral, 2 db tojássárgájával és a vajjal. Tegyük hűtőbe 1 órára. Vajjazzunk, és lisztezzünk ki egy kerek tortaformát, és dolgozzuk el az aljában a tésztát. Süssük meg.
  2. Forraljunk fel 5 dl tejet 1 citrom lereszelt héjával és egy csipet sóval. Tegyünk bele 4 dkg cukrot, a rizst, és alacsony hőfokon főzzük puhára. Közben többször keverjük meg.
  3. Adjuk a zselatint a még meleg tejberizshez. Rakjunk bele 25 dkg túrót és 1 cs vaníliás cukrot. Hagyjuk hűlni. Tegyük rá a tésztára a krémet. (Maradjon a tortaformában!)
  4. Díszítsük tetszőleges gyümölccsel, és öntsünk rá színtelen tortazselét. Hűtőben állni hagyjuk kb. 2 órát, és utána már kivehető a tortaformából.
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16188
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.

Ajánló

Bármilyen ünnepre tökéletes. Én csak egy sima hétköznapon csináltam meg a párom nagy örömére. :) Lehet kevesebb túrót tenni bele (pl. 10 dkg-ot), és akkor tehetünk még hozzá mascarpone-t (kb. 25 dkg-ot).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én barackkal díszítettem, ami elég jól passzolt a túrós-rizses ízhez.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek