r
Nosalty Logó

Túrós pite sárgabarackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Túrós pite sárgabarackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállítás

Összesen 827 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállítás

Összesen 6607 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállítás

Összesen 262 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.7 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 827 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.4 g

Zsír

  • Összesen
    346.4 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8853.7 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    1512 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2730 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    64 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.3 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1239.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2337 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    3540 micro
  • β-crypt
    319 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 6607 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállítás

Elkészítés

A tésztához

  1. Szitáljuk egy keverőtálba a lisztet a porcukorral együtt, adjunk hozzá egy csipet sót, a kockára vágott, hideg vajat és a zsírt, majd morzsoljuk el.
  2. A tejfölbe üssük bele a két tojássárgáját (a fehérjét tegyük félre), és kavarjuk el benne, majd adjuk a tésztához, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
  3. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe egy órára.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez egy tojást tálba ütünk, és hozzáadjuk a másik tojássárgáját (a fehérjét, ahogy a tésztánál, szintén félretesszük). A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot is.
  2. A cukros tojást keverjük el a túróval és a tejföllel.
  3. A félretett három tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a túrós keverékbe, ezzel lazítjuk a tölteléket.

Az összeállítás

  1. Vágjunk ki két darab, a tepsi méretének megfelelő sütőpapírt. A sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát, a lelógó tésztát vágjuk le, majd tegyük sütőpapírral lefelé fordítva a tepsibe.
  2. Szórjuk meg a tésztát zsemlemorzsával, majd oszlassuk el rajta az túrótölteléket, a tetejébe pedig nyomjuk bele a felezett sárgabarackokat.
  3. A maradék tésztát ugyanígy sütőpapíron nyújtsuk ki, de most a sütőpapíros oldala legyen felül, amikor a túróra borítjuk.
  4. Húzzuk le róla a papírt, kenjük le felvert tojással, villával szurkáljuk meg, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre, amíg a teteje szép barna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19810
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem azokat a recepteket, amikor két bevált dolgot ötvözve kijön egy harmadik. Ehhez most az almás pite receptem tésztáját és a túrós pitém töltelékét használtam fel.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállítás

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek