Túrós palacsintarakottas recept

Túrós palacsintarakottas
Túrós palacsintarakottas
90 perc / előkészület: 65 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előnye ennek a nagyon finom szaftos túrós palacsintának, hogy előre elkészíthető és fogyasztás előtt csak a 25 perc sütési idővel kell kalkulálnunk, így vendégváráshoz is kiváló.
Az öntettel csak közvetlen sütés előtt locsoljuk meg, mert különben eláznak a palacsinták.

hozzávalók / 3 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütőedény kikenéséhez

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott túrós palacsinta, túrós rakottpalacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához valókat az olaj kivételével összekeverjük és habverővel simára verjük. Az olajat a végén vegyítjük el a csomómentesre eldolgozott palacsintatésztával. 30 percet pihentetjük.
  2. Míg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a tölteléket:
  3. A mazsolát megmossuk és meglocsoljuk a rummal.
  4. A túrót villával összetörjük, belereszeljük a citrom héját.
  5. A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot kikeverjük a sárgájával és a puha vajjal.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  7. A túrót elvegyítjük a tojásos masszával, hozzáadjuk a mazsolát és óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
  8. Az öntethez a tojást kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel.
  9. Kisütjük a palacsintákat, az első előtt vékonyan kiolajozzuk a palacsintasütőt, a következőknél már nem kell. 12 db palacsintánk lesz.
  10. A kisült palacsintákat megkenjük a túrókrémmel és szorosan felcsavarjuk, egymás mellé rakosgatjuk és éles késsel félbevágjuk.
  11. A sütőedényt 2 dkg vajjal kikenjük, a megtöltött palacsintákat félig elcsúsztatva egymásra rakosgatjuk, úgy hogy a vágott felük felfelé álljon.
  12. Az öntettel meglocsoljuk és előmelegített forró sütőben 200 C°-on szép pirosra sütjük kb 25 perc alatt.
  13. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük

  • költség: 930 Ft
  • elkészítettem: 26 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 65 163
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 108
elkészítve: 27/50
Facebookon megjelent: 1

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
173 recept
hirdetés

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

goblarka
goblarka / goblarka v, 2014-01-12 09:38

Köszönöm a receptet, isteni lett, de szerintem dupla mennyiségű túró is simán belefér...A palacsinta receptje remek! :)

kerezsi.szilvia@freemail.hu
kerezsi.szilvia@freemail.hu h, 2010-11-01 22:08

én is ismerem ugyanezt a receptet ugy hogy BÉCSI KIRÁNDULÁS a Nők Lapjában ez volt a neve,meg is csináltam nem egyszer és isteni fincsi desszert

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó szo, 2010-08-14 14:23

Nálunk ez a palacsinta már-már hagyomány, évek óta elmaradhatatlan szereplője Anyukám konyhai repertoárjának. Öröm látni, hogy mások is szeretik. Mi akkor is rájárunk, ha már teljesen kihűlt, úgy is fincsi.
"makkermanó"

kicsaknicsak
Bloemcake / kicsaknicsak v, 2010-04-11 20:27

sziasztok, én éppen most eszem ezt a deszertet,merem állitani hogy igazán nagyon finom deszert, most már többször fogom elkésziteni, és majd legközelebb megpróbálom én is eper darabkákkal,csak azt nem tudom mikor kell beletegyem az epret, ??
mégegszer köszönöm ezt a finomságot:))))))))))))

amanda
amanda szo, 2010-01-16 00:40

nálunk is nagy kedvenc ez a desszert, úgyhogy főleg különleges alkalmakkor szoktam elkészíteni, apukámnak :) és vigyázat, nagyon laktató! :)
amúgy én aszalt szilvát szoktam belerakni, Stahl Judit után

FMAlisca
FMAlisca / FMAlisca szo, 2009-10-03 09:07

12 db palacsintához én dupla mennyiségű tölteléket és öntetet ajánlok!
Egyébként igen finom zárása is lehet egy vacsorának!

1213