r
Nosalty Logó

Túrós-oreós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-oreós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fehér piskóta

Csokis piskóta

Csokis krém

Túrós krém

Oldalára

Tetejére, oldalára

Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fehér piskóta

Csokis piskóta

Csokis krém

Túrós krém

Oldalára

Tetejére, oldalára

Összesen 10199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fehér piskóta

Csokis piskóta

Csokis krém

Túrós krém

Oldalára

Tetejére, oldalára

Összesen 322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.5 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.9 g

Zsír

  • Összesen
    416.9 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10937.4 g
  • Cink
    677 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    980 mg
  • Vas
    575 mg
  • Magnézium
    1220 mg
  • Foszfor
    3659 mg
  • Nátrium
    3442 mg
  • Réz
    33 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1440.4 g
  • Cukor
    928 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    304 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    1749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3134 micro
Összesen 10199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Fehér piskóta

Csokis piskóta

Csokis krém

Túrós krém

Oldalára

Tetejére, oldalára

Elkészítés

Fehér piskóta

  1. A piskótához a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Beleszitáljuk a liszttel elkevert szódabikarbónát, finoman összekeverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük össze a habot!
  3. Majd a végén beleforgatjuk az összeaprított oreo kekszet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 percig sütjük.

Csokis piskóta

  1. A csokis piskótával ugyanígy járunk el, csak a liszthez keverjük a kakaóport is.
  2. Majd amikor ezt is összeforgattuk a fehérjével, hozzáadjuk a szintén feldarabolt oreo kekszet.
  3. Ugyanazon a módon sütjük, mint a fehér piskótát.

Csokis krém

  1. Elkészítjük a csokit krémet. Ehhez a tejszínt felmelegítjük (ne forrjon, csak elég forró legyen, hogy a csoki elolvadjon benne).
  2. Majd beletesszük a kockákra tördelt étcsokit, és addig keverjük, amíg el nem olvad.
  3. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, habverővel addig keverjük, amíg sűrű krémet nem kapunk.

Túrós krém

  1. A túrós krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá, hozzákeverjük a porcukrot, majd a túrót, és végül az oreo kekszet, amit előtte összezúztunk.
  2. Ezt is hagyjuk pihenni hűtőszekrényben, amíg a piskóták kihűlnek.

Oldalára

  1. A torta oldalára fog kerülni egy vékony réteg krém, amire a zúzott oreot rá tudjuk tapasztani. Ehhez a tejszínt szintén felmelegítjük, majd a csokit belekeverjük, amíg el nem olvad.
  2. Hagyjuk kihűlni.
  3. Majd ha kihűlt, ezt is addig keverjük a habverővel, amíg sűrű krém nem lesz belőle.

Tetejére, oldalára

  1. A piskótákat hagyjuk kihűlni. Mindkét piskótát kettévágjuk.
  2. Alulra kerül a fehér piskóta, megkenjük csokis krémmel, majd mehet rá a csokis piskóta, erre túrókrém kerül (egy kanálnyi krémet hagyjuk a torta közepére, amire rátapad az oreo keksz). Aztán megint csokis piskóta, csokis krém, és végül az utolsó fehér piskóta.
  3. A torta közepére rákenjük a maradék túrós krémet úgy, hogy a szélén hagyjunk kb. 3 centi üres részt, amire az étcsokit fogjuk folyatni.
  4. A tortát bekenjük körbe a díszítőkrémmel, amit az oldalára készítettünk. Majd zúzott oreo kekszet tapasztunk az oldalára úgy, hogy csak a torta magasságának a felét takarja be.
  5. A csokit felolvasztjuk gőz fölött, majd kinyomózacskóba töltjük, és kis lyukat vágunk rá, hogy finoman tudjon kicsurogni a csoki. Körbeöntjük vele a torta szélét, onnan kezdve, ahol kihagytuk azt a 3 centit, és szépen lefolyatjuk a torta oldalára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1896
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 08.

Receptkategóriák

Ez a recept egy teljesen saját találmány, a piskótától elkezdve a krémekig! Hatalmas sikert aratott! Kissé költséges recept, de az íze mindenért kárpótol! :) Javaslom, hogy csak akkor süssétek meg, ha elég sokan vagytok hozzá, mert elég tartalmas szeletek lesznek belőle! :)  

Hozzávalók

Fehér piskóta

Csokis piskóta

Csokis krém

Túrós krém

Oldalára

Tetejére, oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek