Túrós-meggyes süti Csilla konyhájából recept

1 adag
716
kcal
Túrós-meggyes süti Csilla konyhájából
Túrós-meggyes süti Csilla konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon hamar elkészül és finom süti:)

hozzávalók / 5 adag

A süteményhez

A tepsi kikenéséhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós süti, potyogtatott meggyes süti, tejfölös-túrós süti meggyesen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral felverjük és hozzáadjuk a tejet, fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport és simára keverjük a tojásos, tejes résszel.
  3. Végül beleöntjük az olvasztott margarint, és még 1-2 percig keverjük.
  4. Egy közepes tepsit vékonyan kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.
  5. A túrót elkeverjük a tejföllel és 2 ek porcukorral.
  6. A tésztát beleöntjük a tepsibe és rápotyogtatjuk a túrót és a meggyet. Majd sütjük.
     

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 459
elküldve: 11
receptkönyben: 131
elkészítve: 7/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
656 recept

Hozzászólások (2)

mohonc
mohonch, 2012-10-22 17:13

Nagyon jó recept!!
Egyből dupla adagot sütöttem. Egyszerű, tényleg gyors és nagyon kiadós.
Köszönöm! :)

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
716