Túrós-meggyes piskótafantázia recept

1 adag
993
kcal
Túrós-meggyes piskótafantázia
Túrós-meggyes piskótafantázia
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meggyek szépen kiülnek a túrós krémre és ez kap egy nagyon szép mélyrózsaszínes-bordós bevonatot, ezzel esztétikailag is kényeztetve bennünket :).
Párocskámnak és egyik barátunknak is nagyon ízlett ez a saját ihletésű sütemény.
Az igazat megvallava megijedtem a krém elkészítésénél, hogy a meggy miatt nem szilárdul meg a puding annyira, de a zselatin szépen megfogta, így 3/4 óra hűtés után gyönyörűen szelhető lett szerencsére :) (vizes késsel).
Szerintem más gyümölccsel is megállná a helyét, pl ribizli, körte, szőlő...  ki is fogom próbálni.
Önmagában a túrós piskóta is nagyon finom, az adott gyümölccsel megtűzdelve.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-túrós piskóta, túrós piskóta meggyel
Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta készítése:

  1. Az egész(!) tojásokat habosra keverjük a porcukorral.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a túrót.
  3. Belekeverjök a réteslisztet,  a sütőport, majd az olajat is elkeverjük benne.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz. A meggyeket elszórva lehet rakni sütés előtt a tetejére, azok szépen besüllyednek.
  5. A kész tésztát egy tálcára borítjuk és hagyjuk kihűlni.

A krém készítése:

  1. Előírás szerint elkészítjük a vaníliapudingot.
  2. Ha kihűlt, belekeverjük a túrót, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét.
  3. Végül hozzáadjuk a lecsepegtett meggyet.
  4. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a zselatinos bevonó, amelyet a leírás szerint készítünk el, DE 3 dl meggylével.

Összeállítás:

  1. Az elkészült krémet a túrós piskóta tetjére simítjuk és rákanalazzuk a tortazselét, amikor már lehet (ld: előírás).
  2. Hűtőbe tesszük legalább fél órára, ill. fogyasztásig.
  3. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
nézettség: 47 698
elküldve: 1
receptkönyben: 336
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Andicska

Mióta szakács: 2009.05.22.
18 recept

Hozzászólások (11)

kisBaba
kisBabasze, 2010-02-24 15:01

Nagyon jól hangzik, hétvégére el is készíteném! De mindig gond a tepsi méret, legalább is nálam!!! Mekkora tepsiben süssem? Előre is köszönöm a választ!!!

Andicska
Andicskap, 2010-02-26 10:58

A tepsi mérete, amiben sütöttem kb 40*25-ös volt. Nem tudom, hogy ez szabványméret-e, de szerintem nem lesz semmi gond, ha ettől kicsit eltér, legfeljebb a tészta magassága változik.. Sok sikert kívánok a hétvégi sütéshez! :)

Anyocácska
Anyocácskacs, 2009-10-01 17:50

A képen lehet látni hogy a krémen van a meggy, és a leírásban ott van ,hogy a krémbe kell keverni a meggyet.Ez szerintem érthető!!!

zsurola
zsurolaszo, 2009-08-29 20:06

Nem értem!
Van 1 üveg meggybefőtt. Most ezt a tésztába keverjem, vagy a krémbe??

pebe
pebeh, 2009-07-13 20:22

Köszi a receptet!
Finom lett nagyon! :) Én a zselés dolgot úgy oldottam meg, hogy a zselébe meggyet daráltam, ettől sűrűbb is lett és még színesebb. A süti miután megsült, kivettem, kihülés után pedig visszatettem a tepsibe. Ott pakoltam rá mindent, így a zselé nem tudott sehova sem szökni. :) Csak az első kockát volt nehéz kiszedni, de a többi már ment simán.

Kebab
Kebabcs, 2009-05-28 16:11

Sajnos az összes zselatin lefolyt a tésztáról, nem tudom, hogy hol rontottam el? Segítség.

Andicska
Andicskap, 2009-05-29 09:33

A túrós krémen, ha szépen el van simítva, akkor a tortazselé nagy része megül a tetején. Amit a szélére teszel, az nekem is lefolyott, de azt vissza kell kanalazni a süteményre. Ez egy picit türelemjáték :)
Amikor már majdnem megszilárdul, nem fog lefolyni róla.
A másik ötletem az, hogy esetleg még túl híg amikor megpróbálod rátenni... én akkor tettem rá, mikor előírás szerint 8-10 percet hült már (1percnyi - forrást követő - főzés után) és akkor már picit kezdett húzni a zselatin.
Remélem, hogy ezek valamelyike megoldja a problémát! :)

NoSalty
NoSaltysze, 2009-05-27 08:18

2009.05.27-én ezt a receptet nézte meg a legtöbb látogató.

993