Túrós-meggyes gesztenyealagút recept

Túrós-meggyes gesztenyealagút
Túrós-meggyes gesztenyealagút
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gesztenyealagút sütés nélküli újabb változata.

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg túró
  • 1 gesztenyemassza
  • kisdobozos hulala tejszín
  • fél ü magozott meggy
  • 2 db natúr túró rudi
  • fél cs babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 2 ek rumaroma
  • 3 ek porcukor
  • 3 lapzselatin
     

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós gesztenyealagút, túrós gesztenyesüti meggyel, gesztenyés sütialagút meggyel

elkészítés

  1. A tejszínhabot habverővel kemény habbá verjük, belekeverjük a túrót, porcukrot, a feldarabolt túró rudit, a meggyet.
  2. A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, és hozzáadjuk a krémhez. Hűtőben dermesztjük.
  3. A gesztenyepürét pépessé keverjük a kanál rumaromával.
  4. A kibéleljük a őzgerincformát a sütőpapírral, eligazítjuk rajta vékonyan a gesztenyemasszát, hogy mindenhová jusson.
  5. Erre simítjuk a megdermedt krémet.
  6. A babapiskótát -amit előzőleg beáztattunk a rumos tejbe-, azt rápakoljuk a krém tetejére.
  7. Hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk, lehúzzuk róla papírt, szeletelve fogyasztjuk.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 949
elküldve: 20
receptkönyben: 171
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
139 recept

Legfrissebb cikkek

Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát, és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegességet szeretne az idei ünnepen az asztalra tenni!