r
Nosalty Logó

Túrós-meggyes batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
swed
Túrós-meggyes batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3319 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.5 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    250 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 829 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    166.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5221.9 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 3319 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.5 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
  2. A túrót jól összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  3. A meggyszemeket mag nélkül szintén belekeverjük a túrókrémbe.
  4. A leveles tésztát enyhén belisztezzük, hogy ne ragadjon, amennyiben szükséges, kicsit kinyújtjuk.
  5. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl vékony (min. 2-3 mm), mert a túrós töltelék sütés közben minimális levet enged, és átázhat a batyunk! (Ez az ízélményt nem befolyásolja, csak esztétikai következményekkel jár.)
  6. A tésztalapokat kb. 10x10 cm-es darabokra vágjuk, közepére 1-2 evőkanálnyi túrókrémet teszünk, két oldalát behajtjuk, majd ráhajtjuk az alját és a tetejét - így kapjuk meg a batyukat.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  8. A felvert tojással egyenletesen megkenjük, hogy szép színe legyen.
  9. Tetejüket keresztirányban óvatosan bevágjuk, nehogy kidurranjanak.
  10. Sütőtől függően kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 24800
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 26.

Ajánló

Melegen is finom, de igazán akkor jó, ha kihűlt.  Bár nem mindig éri meg ezt az állapotot :) Természetesen bármilyen gyümölccsel elkészíthető, csak a fantázia szab határt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns virslis falatkáim édestestvére, megegyező sikerekkel! :) Ajánlom mindenkinek, gyors és elronthatatlan!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!