r
Nosalty Logó

Túrós-mandulás gyümölcsrizs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Edit
Túrós-mandulás gyümölcsrizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 351 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4213 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 351 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7115.5 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1819 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1780 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1089.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    775 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    298 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 4213 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet a tejjel, cukorral, vaníliaaromával, vajjal összekeverjük, és a rizst ebben puhára főzzük. Mire megfő, kellőképpen besűrűsödik. A vége felé kevergessük, hogy oda ne kozmáljon.
  2. Az áttört túrót összekeverjük a mandulaforgáccsal, cukorral és fahéjjal. Belekeverjük a rizst, és hagyjuk kihűlni.
  3. Addig a barackot felaprítjuk, és a levével együtt feltesszük főni. Amikor forr, pici vízben elkeverjük az 1 ek étkezési keményítőt simára, és ezzel besűrítjük a gyümölcsöt. A meggyel is ugyanígy teszünk.
  4. A kelyheket tetszés szerint rétegezzük /meggy, rizs, barack, rizs, meggy -de lehet fordítva is :)) Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17809
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 19.

Ajánló

Megjegyzés: Aki halmozni akarja az élvezeteket, az kis tejszínhabbal felturbózhatja. Mivel nekem nagy családom van, ezért nálunk kell ez a mennyiség, de egy 4 tagú család részére elég a fele. Egyszerűen mindenből csak a fele kell:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron nagyon jól hűsít ez az édesség, ha jól behűtve esszük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek