Túrós-mákos béles recept

Túrós-mákos béles
Túrós-mákos béles
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szenvedélyesen gyűjtöm a recepteket, több füzetnyi újságkivágásom van. Ez a gyűjteményem egyik kedvenc mákos sütije, mivel alul-fölül nagyon vékony a tészta, így lényegnek marad a túrós-mákos "csodatöltelék"!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós-mazsolás-mákos pite, túrós-mákos sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat cipóvá összegyúrjuk, és egyharmad-kétharmad arányban kettévágjuk.
  2. A nagyobbik tésztadarabot lisztezett deszkán egy nagy tepsiméretre kinyújtjuk.
  3. A tepsit kibéleljük vele, és félretesszük. (A másik tésztadarabot a felhasználásig a hűtőben tartjuk).
  4. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd a felvert tojásokkal, a tejföllel, a mákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval összekeverjük.
  5. A mazsolát is hozzákeverjük, és a tölteléket a tepsiben lévő tésztára simítjuk.
  6. A másik, félretett tésztadarabot is kinyújtjuk tepsi méretűre, és rátesszük. (Nem baj, ha elszakad a tészta, "megfoltozható".)
  7. A tetejét megkenjük a tejjel, és villával megszurkáljuk.
  8. Előmelegített forró sütőbe toljuk, közepes lángon 10 percig, majd kis lángon kb. 30 percig sütjük.
  9. Kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 338
elküldve: 28
receptkönyben: 927
elkészítve: 14/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
64 recept

Hozzászólások (17)

Vinnie
Vinniesze, 2014-05-14 22:27

Ez valami fantasztikus recept! Ma készítettem el és óriási sikert aratott:) Én is meggyet és citromhéjat használtam a mazsola helyett. A kolleganöimnek akartam belöle vinni holnap, de ahogy elnézem egyre kevesebb az esélye, hogy a család ezt megengedi:)

atbano
atbanoszo, 2011-10-08 21:21

Nagyon finom lett, kellemesen savanykás. Imádom a mákot és szépre is sikerült a süti. A tészta tényleg nagyon jól kezelhető. Köszönöm!

RMelinda
RMelindap, 2011-02-04 19:02

Nekem elegge hig lett a krem,nem tudom mit rontottam el...???
Egyebkent finom,kislanyom is szivesen eszi:)
Udv:Melinda

bazsu69
bazsu69v, 2011-01-09 20:16

érdekes párosítás a túró és mák,de nagyon jól néz ki.Ki fogom próbálni !

Hanga20
Hanga20h, 2010-12-13 18:27

Nagyon egyszerűen elkészíthető finomság. Ma készítettem ilyet először, tettem hozzá reszelt citromhéjat és a mazsolát kihagytam, mert már meguntuk kicsit. Gratulálok a recepthez!
Üdv,
Hanga

vaksi
vaksiv, 2010-03-14 21:47

Megsütöttem. Ez valami fenomenális! :-)
Kételkedtem benne, hogy a tészta elég lesz egy ekkora tepsire, de bebizonyosodott, hogy tévedtem. Nagyon szépen nyújtható a tészta, nem volt semmi gond. A tölteléket -alkalmazkodva a férjem ízléséhez- megdobtam egy üveg meggybefőttel + egy doboz görög barackkonzervvel (apróra vágva), és a sok lédús gyümölcs miatt egy tojással többet kevertem bele.
Az eredmény fantasztikus lett. Vékony tészta, isteni töltelék, mutatós, gyönyörűen szelhető sütemény!
A fiam, aki amúgy rettenetesen kisétkű és borzasztóan válogatós, egésznap rájár erre a süteményre... És azt mondta, mostantól ez lesz az egyik kedvence. Redy, ha tudnád, ez mekkora dícséret az ő szájából!
EZER KÖSZÖNET A RECEPTÉRT!!! :-)

ednutka
ednutkak, 2010-02-02 17:38

Kipróbáltam! Isteni süti! A család imádja! Köszi szépen érte! :)

drpa
drpah, 2010-02-01 17:40

Szia Redy!

Elkészítettem ezt a süteményt, nagyon finom lett. Annyit változtattam rajta, hogy a töltelékbe kevertem egy jól lecsöpögtett meggybeföttet egy kis reszelt citromhéj társaságában. Nem gáztepsiben csináltam, de nagyon vékonyra nyújtottam a tésztát, ezér egy kicsit sok is lett.:-))
Nagyon finom lett a végeredmény, köszönet a receptért.
Üdv

Redy28
Redy28h, 2010-02-01 23:13

Szia!
Örülök, ha ízlett, meggyel is finom lehet tényleg;-)
Edit

drpa
drpaszo, 2010-01-23 00:49

Szia Redy!
Mekkora tepsit jelent a nagytepsi? Hány fokon süssem?
Nagyon szimpi ez a recept, ki szeretném próbálni a jövő héten.
Üdv,

Redy28
Redy28h, 2010-02-01 00:01

Szia!
Én a sütőhöz tartozó ún. "gáztepsiben" sütöm, így lesz ilyen vékony a tésztája.
Ami a hőfokot illeti, nekem sima gázsütőm van, ott olyan 180 fokon sütöm.
Bocsi a késői válaszért;-)
ü
Edit

Redy28
Redy28k, 2010-01-12 22:25

Szia!
Örülök, ha ízlett, ez az én lányaim( 6 és 1,5 éves) kedvence!
Edit

Xevronixussor
Xevronixussorh, 2010-01-11 21:54

OK, köszi!
Biztos finom egyébként, a túrósat és a mákosat is nagyon szeretem, vajon milyen lehet együtt?
Igazi all-in-one süti.

Redy28
Redy28h, 2010-01-11 21:05

Szia!
Szerintem a pitének alul és fölül is vastagabb a tésztája. Azért nevezem inkább bélesnek, mert ennek nagyon vékony a tésztája, a töltelék dominál.
üdv
Edit

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
9 padlizsános vacsora
9 padlizsános vacsora
Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!
883