r
Nosalty Logó

Túrós kalács Katharosztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Túrós kalács Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 694 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4169 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 231 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 694 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6357.2 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.6 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 4169 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elkeverjük a porélesztővel és a sóval, a tejet kissé meglangyosítjuk, majd az összes hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk, de a tejet csak fokozatosan adagoljuk, szükség szerint.
  2. (Én a kenyérsütő gépemmel végeztem a dagasztást, először a nedves hozzávalókat raktam bele, azután a szárazat. Az egész tejet itt sem öntöttem egyszerre bele, csak adagokban, hogy ne legyen rögtön nagyon híg.)
  3. Ha kész a tésztánk, az - az összeszedi magát, ketté osztjuk, és letakarva megkelesztjük.
  4. Ha porélesztőt használunk, tovább tart ez a művelet, lassabban kel. Ha friss élesztőt használunk, kevés cukros tejbe felfuttatjuk előtte.
  5. Egy tepsit vajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.
  6. A megkelt tésztánkat enyhén lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk, rákenjük a fele tölteléket úgy, hogy a széleken egy kis rész szabadon maradjon.
  7. Ezután három üres részt ráhajtunk a túrós részre úgy, hogy először a két végét, majd az egyik hosszabbat is, és feltekerjük óvatosan, mint a bejglit szokás, kicsit nyeklik-nyaklik, mivel a túró lágy.
  8. Tepsibe rakjuk, és a másik tésztával is így járunk el, letakarva kb 30 percig pihenni hagyjuk. Sütés előtt lekenjük kissé meglazított tojásfehérjével, majd hústűvel megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon a sülés alatt.
  9. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 percig, felűről a harmadik rácsra tegyük a tepsit.

Töltelék

  1. A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, vaníliás cukrot, citrom aromát, narancslét, reszelt citromhéjat és az előzőleg rumaromás meleg vízben áztatott, lecsepegtetett mazsolát, majd összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük a porcukorral, és óvatosan a túróba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 22537
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós kalács Katharosztól
Katharosz 498 recept

Nagyon szeretem a kalácsokat, és egy túrós még hiányzott a gyűjteményemből, elég régóta kipróbálásra várt ez a recept. Mivel sikert aratott nálunk, most bekerült  a családi kedvencek közé. Kiváló uzsonna sütemény. Forrás: egy régi újságból kiollózva.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek