Túrós-epres torta recept

Kalória?
Túrós-epres torta
Túrós-epres torta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túró jöhet minden mennyiségben! :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A torta tetejére való morzsához fele annyi alapanyagot rakunk, mint a torta aljához! De persze lehet ugyannyi is, ha többet szeretnénk rátenni! És szezonnak megfelelően mehet bele bármilyen gyümölcs!

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütés nélküli túrótorta, gyümölcsös túrós torta, babapiskótás epertorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát összemorzsoljuk és az olvasztott margarinnal, és egy pici tejjel formázható masszává gyúrjuk. Majd egy tortaformába sütőpapírt vágunk, és erre rátesszük ezt a piskóta masszát.
  2. 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután tálcára fordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és visszatesszük a tortaformába.
  3. A pudingot a vízzel simára keverjük, majd felfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A túrót a cukorral és a citromlével simára keverjük, majd hozzá jöhet a kihűlt puding is.
  5. A vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen hogy langyos, ezt is belekeverjük a túrós krémbe.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és kis adagokban szintén a túrós krémbe keverjük a feldarabolt eperrel együtt.
  7. Ezután a piskóta tetejére kenjük a túrós-habos krémet.
  8. A tetejére szintén a babapiskótából és margarinból készült "tésztát" rámorzsoljuk. Eperrel díszíthetjük!
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 405
elküldve: 2
receptkönyben: 110
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

670