Túrós-epres torta recept

Túrós-epres torta
Túrós-epres torta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túró jöhet minden mennyiségben! :)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

Krém:

  • 2,5 dl hideg víz
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 25 dk túró
  • 10 dk kristálycukor
  • 1 citrom leve
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatin
  • 5 dl habtejszín
  • eper

Díszítéshez:

  • pár db babapiskóta
  • egész eper

ajánlat

A torta tetejére való morzsához fele annyi alapanyagot rakunk, mint a torta aljához! De persze lehet ugyannyi is, ha többet szeretnénk rátenni! És szezonnak megfelelően mehet bele bármilyen gyümölcs!

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütés nélküli túrótorta, gyümölcsös túrós torta, babapiskótás epertorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát összemorzsoljuk és az olvasztott margarinnal, és egy pici tejjel formázható masszává gyúrjuk. Majd egy tortaformába sütőpapírt vágunk, és erre rátesszük ezt a piskóta masszát.
  2. 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután tálcára fordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és visszatesszük a tortaformába.
  3. A pudingot a vízzel simára keverjük, majd felfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A túrót a cukorral és a citromlével simára keverjük, majd hozzá jöhet a kihűlt puding is.
  5. A vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen hogy langyos, ezt is belekeverjük a túrós krémbe.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és kis adagokban szintén a túrós krémbe keverjük a feldarabolt eperrel együtt.
  7. Ezután a piskóta tetejére kenjük a túrós-habos krémet.
  8. A tetejére szintén a babapiskótából és margarinból készült "tésztát" rámorzsoljuk. Eperrel díszíthetjük!
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 039
elküldve: 2
receptkönyben: 107
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Hasi panaszokkal élő barátnőm anno felsóhajtott: "De jó, hogy veled erről is lehet őszintén beszélni!" Hogy miről? Megtudod, ha tovább olvasol!