Túrós-epres torta recept

Túrós-epres torta
Túrós-epres torta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túró jöhet minden mennyiségben! :)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

Krém:

  • 2,5 dl hideg víz
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 25 dk túró
  • 10 dk kristálycukor
  • 1 citrom leve
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatin
  • 5 dl habtejszín
  • eper

Díszítéshez:

  • pár db babapiskóta
  • egész eper

ajánlat

A torta tetejére való morzsához fele annyi alapanyagot rakunk, mint a torta aljához! De persze lehet ugyannyi is, ha többet szeretnénk rátenni! És szezonnak megfelelően mehet bele bármilyen gyümölcs!

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütés nélküli túrótorta, gyümölcsös túrós torta, babapiskótás epertorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát összemorzsoljuk és az olvasztott margarinnal, és egy pici tejjel formázható masszává gyúrjuk. Majd egy tortaformába sütőpapírt vágunk, és erre rátesszük ezt a piskóta masszát.
  2. 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután tálcára fordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és visszatesszük a tortaformába.
  3. A pudingot a vízzel simára keverjük, majd felfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A túrót a cukorral és a citromlével simára keverjük, majd hozzá jöhet a kihűlt puding is.
  5. A vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen hogy langyos, ezt is belekeverjük a túrós krémbe.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és kis adagokban szintén a túrós krémbe keverjük a feldarabolt eperrel együtt.
  7. Ezután a piskóta tetejére kenjük a túrós-habos krémet.
  8. A tetejére szintén a babapiskótából és margarinból készült "tésztát" rámorzsoljuk. Eperrel díszíthetjük!
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 085
elküldve: 2
receptkönyben: 108
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.