Túrós-epres torta recept

Túrós-epres torta
Túrós-epres torta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túró jöhet minden mennyiségben! :)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

Krém:

  • 2,5 dl hideg víz
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 25 dk túró
  • 10 dk kristálycukor
  • 1 citrom leve
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatin
  • 5 dl habtejszín
  • eper

Díszítéshez:

  • pár db babapiskóta
  • egész eper

ajánlat

A torta tetejére való morzsához fele annyi alapanyagot rakunk, mint a torta aljához! De persze lehet ugyannyi is, ha többet szeretnénk rátenni! És szezonnak megfelelően mehet bele bármilyen gyümölcs!

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütés nélküli túrótorta, gyümölcsös túrós torta, babapiskótás epertorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát összemorzsoljuk és az olvasztott margarinnal, és egy pici tejjel formázható masszává gyúrjuk. Majd egy tortaformába sütőpapírt vágunk, és erre rátesszük ezt a piskóta masszát.
  2. 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután tálcára fordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és visszatesszük a tortaformába.
  3. A pudingot a vízzel simára keverjük, majd felfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A túrót a cukorral és a citromlével simára keverjük, majd hozzá jöhet a kihűlt puding is.
  5. A vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen hogy langyos, ezt is belekeverjük a túrós krémbe.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és kis adagokban szintén a túrós krémbe keverjük a feldarabolt eperrel együtt.
  7. Ezután a piskóta tetejére kenjük a túrós-habos krémet.
  8. A tetejére szintén a babapiskótából és margarinból készült "tésztát" rámorzsoljuk. Eperrel díszíthetjük!
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 039
elküldve: 2
receptkönyben: 107
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
7 tápláló étel fejtett babból
7 tápláló étel fejtett babból
A fejtett bab igazi átmeneti ennivaló: a babhüvelyek nyáron megdagadnak, a friss fejtett babot így már ekkor érdemes felhasználni. Jó hír: szárított formában mindig elérhető.
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
A vendégvárásban szerintem az az egyik legklasszabb dolog, hogy sokféle színes falatkát tálalhatunk, és emellett még vendégeink egészségére is vigyázhatunk.