Túrós-epres torta recept

Túrós-epres torta
Túrós-epres torta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túró jöhet minden mennyiségben! :)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

Krém:

  • 2,5 dl hideg víz
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 25 dk túró
  • 10 dk kristálycukor
  • 1 citrom leve
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatin
  • 5 dl tejszín
  • eper

Díszítéshez:

  • pár db babapiskóta
  • egész eper

ajánlat

A torta tetejére való morzsához fele annyi alapanyagot rakunk, mint a torta aljához! De persze lehet ugyannyi is, ha többet szeretnénk rátenni! És szezonnak megfelelően mehet bele bármilyen gyümölcs!

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütés nélküli túrótorta, gyümölcsös túrós torta, babapiskótás epertorta

elkészítés

  1. A piskótát összemorzsoljuk és az olvasztott margarinnal, és egy pici tejjel formázható masszává gyúrjuk. Majd egy tortaformába sütőpapírt vágunk, és erre rátesszük ezt a piskóta masszát.
  2. 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután tálcára fordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és visszatesszük a tortaformába.
  3. A pudingot a vízzel simára keverjük, majd felfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A túrót a cukorral és a citromlével simára keverjük, majd hozzá jöhet a kihűlt puding is.
  5. A vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen hogy langyos, ezt is belekeverjük a túrós krémbe.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és kis adagokban szintén a túrós krémbe keverjük a feldarabolt eperrel együtt.
  7. Ezután a piskóta tetejére kenjük a túrós-habos krémet.
  8. A tetejére szintén a babapiskótából és margarinból készült "tésztát" rámorzsoljuk. Eperrel díszíthetjük!
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 612
elküldve: 2
receptkönyben: 104
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)