r
Nosalty Logó

Túrós csusza tepsiben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zolee86
Túrós csusza tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 944 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 7537 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1711 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 944 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.7 g

Zsír

  • Összesen
    505.3 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13687.7 g
  • Cink
    1320 mg
  • Szelén
    453 mg
  • Kálcium
    1833 mg
  • Vas
    1021 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    3705 mg
  • Nátrium
    4813 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    132 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1261 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 7537 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztának felteszünk egy nagy lábosban vizet forralni, majd közben elkezdjük pirítani a kockára vágott bacon szalonnát.
  2. Mikor már a víz elérte a forráspontját, teszünk bele egy kis olívaolajat, sót és persze a tésztát.
  3. A kész tésztát leszűrjük, majd összekeverjük a pirított bacon 3/4 részével.
  4. A túrót és másfél dl tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd 3 nagyobb gerezd fokhagymát beletörünk. Az így kapott keveréket összeöntjük a tésztával, majd jól átkeverjük.
  5. Egy mélyebb tepsibe egyenletesen beletöltjük a tésztát, majd a maradék baconnel megszórjuk a tetejét.
  6. A deci tejfölt a 2 közepes fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát aprítóban ledaráljuk, és a tészta tetején egyenletesen elterítjük. Csíkokra vágott szalonnával beterítjük a tetejét, és kicsit megborsozzuk, majd 200 fokos hőlégkeveréses előmelegített sütőben 10-15 percig pirítjuk.
  7. A pirítás közben durvára reszeljük a kétféle sajtot, majd utána összekeverjük.
  8. Kivesszük a sütőből a csuszát, majd rászórjuk a sajtkeveréket szintén egyenletesen. 10 perc alatt szépen megpirul a teteje, majd kikapcsolható lesz a sütő, ezután még hagyjuk állni 5 percig a forró sütőben.
  9. Tálaláshoz paradicsomkarikákat vágunk a tetejére vagy mellé, és isteni finom lesz a kettő együtt! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x35x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8782
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zolee86 1 recept

Viszonylag olcsón és gyorsan elkészíthető étel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?