r
Nosalty Logó

Túrós csusza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Túrós csusza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1233 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4934 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 290 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.4 g
  • Cink
    295 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    229 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    29 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    136 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1233 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.6 g

Zsír

  • Összesen
    329.6 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5833.7 g
  • Cink
    1179 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    915 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2111 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    117 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    543 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    967 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 4934 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.2 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, enyhén sós vízben fogkeményre kifőzzük.
  2. A szalonnát egy centis darabokra felkockázzuk, serpenyőbe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és közepes lángon melegíteni kezdjük. Egészen addig folytatjuk, amíg minden csepp víz el nem párolog, sőt utána szép barnára, zsírjára sütjük. (A vízre azért van szükség, mert így kívül ropogós, de belül puha marad.) Ha elkészült, akkor szűrőlapáttal kivesszük a szalonnát, és félretesszük.
  3. A zsírt is kiöntjük, csak három evőkanállal hagyunk benne, ehhez hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan elkeverjük.
  4. A kifőtt tésztát összeforgatjuk a tejfölös keverék és a túró egyharmadával, majd a sütőt grill fokozatra és maximum hőfokra állítjuk, és 10-12 percre betesszük, amíg meg nem pirul a tészta széle.
  5. Kivesszük a tésztát a sütőből, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a túró és tejföl második harmadát, és újra visszatesszük a sütőbe 10 percre.
  6. Ha kész, azonnal tálaljuk. A tetejét a maradék tejföllel és túróval meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 66
  • 7 napos nézettség: 565
  • Össznézettség: 155552
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A túrós csusza egyszerűnek tűnik, ennek ellenére van néhány trükk, amit érdemes bevetni annak érdekében, hogy életed legfinomabb csuszáját készíthesd el!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek