Túrós csörögefánk Kynga konyhájából recept

1 adag
1375
kcal
Túrós csörögefánk Kynga konyhájából
Túrós csörögefánk Kynga konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom a nagy csöröge-rajongó, így most az ő kedvében jártunk. És elkészült a fánk. :)

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatitkok: nagyi receptjei
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, túrós csöröge, túrófánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a tojásokkal, a cukorral és a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk az ecetes szódabikarbónát, majd annyi lisztet, hogy jól gyúrható, könnyű tésztát kapjunk. Azonnal dolgozhatunk vele, nem kell pihentetni.
  3. Lisztezett deszkán nem túl vastagra kinyújtjuk. Hosszúkás téglalapokat vágunk derelyeszaggatóval, a közepükbe 3 cm-es vágást készítünk. A tészta keskenyebbik felét áthúzzuk a középső lyukon, így kapjuk meg a csörögefánk-formát.
  4. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük őket.
  5. Kiszedve az olajból papírszalvétán alaposan lecsepegtetjük, picit állni hagyjuk.
  6. Porcukorral meghintve, házi lekvár társaságában kínáljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 202
elküldve: 8
receptkönyben: 180
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
1375