Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós csörögefánk Kynga konyhájából

Túrós csörögefánk Kynga konyhájából
Túrós csörögefánk Kynga konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom a nagy csöröge-rajongó, így most az ő kedvében jártunk. És elkészült a fánk. :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a tojásokkal, a cukorral és a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk az ecetes szódabikarbónát, majd annyi lisztet, hogy jól gyúrható, könnyű tésztát kapjunk. Azonnal dolgozhatunk vele, nem kell pihentetni.
  3. Lisztezett deszkán nem túl vastagra kinyújtjuk. Hosszúkás téglalapokat vágunk derelyeszaggatóval, a közepükbe 3 cm-es vágást készítünk. A tészta keskenyebbik felét áthúzzuk a középső lyukon, így kapjuk meg a csörögefánk-formát.
  4. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük őket.
  5. Kiszedve az olajból papírszalvétán alaposan lecsepegtetjük, picit állni hagyjuk.
  6. Porcukorral meghintve, házi lekvár társaságában kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 9 299
elküldve: 8
receptkönyvben: 198
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, túrós csöröge, túrófánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MMAnna
MMAnna Sun, 2017-03-12 18:00

Bocsi, de mi az ecetes szódabikarbóna? Nem elírás?

1370
tehéntúró 50 dkg
tojás 4 db
cukor 9 ek
margarin 25 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
rétesliszt 100 dkg
porcukor 2 ek