Túrós csörögefánk Kynga konyhájából recept

Túrós csörögefánk Kynga konyhájából
Túrós csörögefánk Kynga konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom a nagy csöröge-rajongó, így most az ő kedvében jártunk. És elkészült a fánk. :)

hozzávalók / 5 adag

  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 db tojás
  • 9 ek cukor
  • 25 dkg margarin
  • késhegynyi szódabikarbóna 1 ek ecettel elkeverve
  • kb. 1 kg liszt

Szóráshoz:

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatitkok: nagyi receptjei
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, túrós csöröge, túrófánk

elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a tojásokkal, a cukorral és a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk az ecetes szódabikarbónát, majd annyi lisztet, hogy jól gyúrható, könnyű tésztát kapjunk. Azonnal dolgozhatunk vele, nem kell pihentetni.
  3. Lisztezett deszkán nem túl vastagra kinyújtjuk. Hosszúkás téglalapokat vágunk derelyeszaggatóval, a közepükbe 3 cm-es vágást készítünk. A tészta keskenyebbik felét áthúzzuk a középső lyukon, így kapjuk meg a csörögefánk-formát.
  4. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük őket.
  5. Kiszedve az olajból papírszalvétán alaposan lecsepegtetjük, picit állni hagyjuk.
  6. Porcukorral meghintve, házi lekvár társaságában kínáljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 794
elküldve: 8
receptkönyben: 178
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!