Túrós csörögefánk Kynga konyhájából recept

Túrós csörögefánk Kynga konyhájából
Túrós csörögefánk Kynga konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom a nagy csöröge-rajongó, így most az ő kedvében jártunk. És elkészült a fánk. :)

hozzávalók / 5 adag

  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 db tojás
  • 9 ek cukor
  • 25 dkg margarin
  • késhegynyi szódabikarbóna 1 ek ecettel elkeverve
  • kb. 1 kg liszt

Szóráshoz:

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatitkok: nagyi receptjei
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, túrós csöröge, túrófánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a tojásokkal, a cukorral és a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk az ecetes szódabikarbónát, majd annyi lisztet, hogy jól gyúrható, könnyű tésztát kapjunk. Azonnal dolgozhatunk vele, nem kell pihentetni.
  3. Lisztezett deszkán nem túl vastagra kinyújtjuk. Hosszúkás téglalapokat vágunk derelyeszaggatóval, a közepükbe 3 cm-es vágást készítünk. A tészta keskenyebbik felét áthúzzuk a középső lyukon, így kapjuk meg a csörögefánk-formát.
  4. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük őket.
  5. Kiszedve az olajból papírszalvétán alaposan lecsepegtetjük, picit állni hagyjuk.
  6. Porcukorral meghintve, házi lekvár társaságában kínáljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 953
elküldve: 8
receptkönyben: 179
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.