Túrós csörögefánk Kynga konyhájából recept

1 adag
1375
kcal
Túrós csörögefánk Kynga konyhájából
Túrós csörögefánk Kynga konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom a nagy csöröge-rajongó, így most az ő kedvében jártunk. És elkészült a fánk. :)

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, túrós csöröge, túrófánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a tojásokkal, a cukorral és a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk az ecetes szódabikarbónát, majd annyi lisztet, hogy jól gyúrható, könnyű tésztát kapjunk. Azonnal dolgozhatunk vele, nem kell pihentetni.
  3. Lisztezett deszkán nem túl vastagra kinyújtjuk. Hosszúkás téglalapokat vágunk derelyeszaggatóval, a közepükbe 3 cm-es vágást készítünk. A tészta keskenyebbik felét áthúzzuk a középső lyukon, így kapjuk meg a csörögefánk-formát.
  4. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük őket.
  5. Kiszedve az olajból papírszalvétán alaposan lecsepegtetjük, picit állni hagyjuk.
  6. Porcukorral meghintve, házi lekvár társaságában kínáljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 450
elküldve: 8
receptkönyben: 183
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Vége a szalonnafüstölésnek egy kínai városban
Vége a szalonnafüstölésnek egy kínai városban
Befellegzett a hagyományosan füstölt húsos szalonnának a délnyugat-kínai, több mint 32 milliós Csungking város területén, a tiltást környezetvédelmi okokkal indokolták.
9 húsos rakott zöldség 500 kcal alatt
9 húsos rakott zöldség 500 kcal alatt
Nagyon szeretem a rakott zöldségeket, változatosak, színesek, feldobják a borongós hangulatot. Készítsétek el őket húsos egytálételként,és máris kész a kiegyensúlyozott ebéd!
1375