r
Nosalty Logó

Túrós-barackos rácsos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-barackos rácsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Összesen 2067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2708.6 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    205 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.2 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    306 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1675 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 2067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A vajat habosra keverjük. Ezután a porcukrot hozzá kell keverni.
  2. A felvert tojásokat apránként, majd egy csipet sót, és a citromhéjat is hozzákeverjük.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzádolgozzuk a vajas masszához. Itt még nyugodtan lehet fakanállal keverni, mert a tészta ilyenkor még nagyon lágy lesz.
  4. Ezek után lisztet keverünk hozzá apránként, hogy gyúrható tésztát kapjunk a végére.
  5. Kinyújtjuk fél cm vastagra (lehet vastagabb is). Kibéleljük vele a kivajazott formát úgy, hogy nem az összes tésztát használjuk fel, mert ugyebár a tetejére is kell (nekem nincsen kimondottan pite formám, de mivel már untam a megszokott magyar féle almáspitét, ezért egy magas falú, kerek jénai edénybe tettem a tésztát, de ezt nem vajaztam ki.)
  6. A tölteléket belekanalazzuk a tésztába.
  7. Tetszés szerint fedjük a tetejét tésztával. (Én szeretem rácsosra csinálni, de akár teljesen is be lehet fedni.)
  8. Mérsékelt tűzön megsütjük.
  9. Ha megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd onnan kiszedve szeletekre vágjuk és porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12219
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptkategóriák

Nagyon untam már azt a megszokott tepsis almás pitét, ezért gondoltam beújítok. Fogtam a jénait és anyák napjára sütöttem anyukámnak egy túrós-barackos pitét, aminek ráadásul még a teteje is rácsos volt. Az egész család el volt ájulva tőle, nagy örömömre anyukám is. Azóta is minden héten kell süssek egy pitét legalább. (:

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A süteményhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek