r
Nosalty Logó

Túrós baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Túrós baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4080 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5532.3 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.1 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 4080 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsi alját kikenjük vajjal, ráfektetünk két réteslapot. Rétegenként megkenjük olvasztott vajjal.
  2. A diót összekeverjük 3 evőkanál cukorral, majd a réteslapra tesszük. Erre megint két réteslap kerül (vajjal megkenve).
  3. A túrót, 3 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, és a citromhéjat összekeverjük, majd a tésztára kenjük. Ezután megint két réteslap következik (vajjal megkenve).
  4. A réteslapot megkenjük a lekvárral, majd ráhelyezzük a maradék kettő réteslapot. A lapokat megkenjük vajjal, a tetejére még tojássárgáját is kenünk.
  5. Előmelegített sütőbenmegsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10744
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam ezt a receptet, nem olyan, mint a török éttermes baklava, de nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek