Túrókrémes-gyümölcsös kocka recept

Túrókrémes-gyümölcsös kocka
Túrókrémes-gyümölcsös kocka
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran vásárolunk úgy túrót, hogy még nem tudjuk, mi lesz belőle: körözött, túrós palacsinta, túrós-sajtos pogácsa, túrótorta vagy csak egyszerű túrós tészta. Most is így történt, csak ma reggel találtam ki ezt a receptet, amikor a túró már tegnap óta bent csücsült a hűtőben. A kedvenc kakaós piskóta receptemhez kellett valami gyors, egyszerű és finom gyümölcsös túrótölteléket kitalálni. Szerintem jól sikerült. :) Még valami: A piskótát mindig vékony pengéjű, jó nagy vizes késsel érdemes elvágni akár töltés előtt, akár töltés után. Így sokkal szebb lesz a vágás.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrókrémes süti, gyümölcsös-túrós kocka, kakaós kocka gyümölccsel és túróval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval gépi habverővel kemény habbá verjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a 30 dkg kristálycukrot, majd a tojások sárgáit egyesével, utána a 6 ek vizet szintén apránként, miközben folyamatosan dolgozik a habverő.
  3. A lisztben előzőleg elkeverjük a kakaót, sütőport és a szódabikarbónát.
  4. A kakaós lisztkeveréket 4-5 kanalanként rászórjuk a hab tetejére, meglocsoljuk kevés étolajjal (nem szabad egyszerre beletenni a 3 ek-lal, csak türelmesen, egyesével). Most már fakanállal dolgozunk tovább, nehogy összetörjük a habot. Mindig csak akkor hintjük rá a következő 4-5 ek lisztet, ha már az előző adagot szépen eldolgoztuk, és megint meglocsoljuk egy evőkanál étolajjal. Ezt addig ismételjük, amíg a lisztes keverék el nem fogy. De étolaj csak 3 ek-nyi kerüljön bele!
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. (Az én tepsim teflonos 32X23 cm-es volt.)
  6. Előmelegített sütőben először 220-230 fokon kb. 10 percig erős lángon sütjük, utána 180 fokon sütjük tűpróbáig. (Nálam 30 perc volt a sütési idő összesen.)
  7. Csak a teljesen kihűlt piskótát szabad megtölteni, mert különben a túrókrémben megolvadna a vaj.
  8. A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a túrókrémmel és a gyümölcsökkel.
  9. A túrókrémhez először a vajat kell habosra keverni a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és levével, majd a jól áttört túróval jól kikeverjük az egészet. A befőtteket jól lecsöpögtetve rendezzük a túrókrém tetejére.
  10. Végül a süteményt meghintjük porcukorral, vagy bevonjuk tortabevonóval.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32X23X6 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 358
elküldve: 7
receptkönyben: 140
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
94 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Ellenállhatatlan nyári ételek
Ellenállhatatlan nyári ételek
A nagy melegben sokszor nem vagyunk éhesek, sőt, nemcsak hogy enni, főzni sem igazán van kedvünk. 
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
1670