r
Nosalty Logó

Túrógaluska epervelővel és sajtkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Túrógaluska epervelővel és sajtkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gombóchoz:

A mártáshoz:

Epervelőhöz:

Összesen 869 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gombóchoz:

A mártáshoz:

Epervelőhöz:

Összesen 3469 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gombóchoz:

A mártáshoz:

Epervelőhöz:

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 869 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.9 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7235 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    1771 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 3469 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.1 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz:

A mártáshoz:

Epervelőhöz:

Elkészítés

A gombóchoz:

  1. Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót, reszelt citromhéjat, vaníliát egy edénybe tesszük.
  2. Egy fakanállal jól keverjük össze, és tegyük félre a hűtőbe pihenni 20 percre.
  3. Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Az így kapott masszát 1 órára tegyük a hűtőbe!
  4. Fazékban forraljunk vizet, és sózzuk meg. Ha kellőképpen felforrt a vizünk, a túrós masszából evőkanál segítségével szaggassunk ki szép, formás galuskákat, és tegyük a forrásban lévő vízbe. Pár perc alatt a felszínre törnek, és 2 perc múlva szedhetjük ki a pirított morzsába, forgassuk meg benne.
  5. Tegyük külön tálra őket addig, amíg tart a masszából.

A mártáshoz:

  1. A krémsajtot a vaníliás cukorral keverjük simára, és adjuk hozzá a sűrű, valódi görög joghurtot.
  2. A krémsajtból tegyünk egy kis tányérra, és fektessük rá a túrógaluskákat, majd mentával vagy citromfűvel díszítsük.

Epervelőhöz:

  1. Az epervelőhöz az epret a cukorral, citromlével tegyük fel a tűzhelyre, és olvadásig kevergessük.
  2. Tegyük bele a csillagánizst, a keményítőt keverjük el a vízzel, és azt is keverjük az eperraguhoz.
  3. Amikor besűrűsödik, akkor jó. Pikánsabbá tehetjük felnőttek számára kevés brandyval vagy rummal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5859
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrógaluska epervelővel és sajtkrémmel
Zsuzsamama56 321 recept

A túrógombóc tejföllel már kissé unalmas, ámbár lehet rajta változtatni kedvünk szerint. Az új forma és tálalás ezen csodás desszertet felrepíti magasztosan méltó helyére.

Hozzávalók

A gombóchoz:

A mártáshoz:

Epervelőhöz:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?