Túró rudi leves recept

Túró rudi leves
Túró rudi leves
18 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk az idei nyár befutó levese a Túró Rudi leves. Furcsán hangzik? Kissé igen, de ha megkóstolod, többé nem akarsz mást enni.
A kedvenc helyemen, a Bors GasztroBárban ettem először ilyen finomságot, azon a héten minden nap visszamentem. (Na jó, egy napot kivéve, akkor ellátogattunk a Leves. nevezetű helyre, amelyről azt állították, hogy a Borsos fiúk róluk koppintottak. Hát ha koppintás, igen jól sikerült. A Leves.-os leves nekem a Borsos után meglehetősen 'egyszerű' volt, a bagett pedig kemény, nem olyan isteni szaftos, puha mint a fiúknál).
Tehát a Túró Rudi leves... mennyei manna, de a főváros messzesége miatt nem jutok hozzá a kedvenc levesemhez amikor csak akarok, így cselhez voltam hajlandó folyamodni. Eldöntöttem, hogy magam készítem el, amíg nem vagyunk budapesti lakosok. Így hát nekiálltam kotyvasztani.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrókrém leves, tejszínes túróleves, túró rudi ízű krémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót összetörjük, és a tejszínnel elkeverjük. Maradhatnak benne darabok, ne legyen teljesen pépes. 
  2. A tejből 1 dl-t elkeverünk a pudingporral és a cukorral, kis lángon besűrítjük, majd a gázról levéve a többi tejjel elkeverjük.
  3. A túróhoz adagoljuk a pudingos tejet, és egy kézi habverővel összedolgozzunk. 
  4. A csokit megolvasztjuk, és egy darab sütőpapírra kenjünk jó vékonyan. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed, majd kisebb darabokban beletépkedjük a levesbe. 
  5. Készíthetünk hozzá gyümölcszselét a leírás alapján, majd dermedés után kockázzuk a levesbe. 
  6. Behűtve az igazi!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 17 309
elküldve: 3
receptkönyvben: 226
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Lini

Mióta szakács: 2013.03.30.
10 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Manna70
Manna70 v, 2014-11-02 19:58

Most találtam erre a receptre, nagyon érdekes. Az lenne a kérdésem, hogy a tejszínt nem kell felverni csak folyósan összekeverni a túróval?

Lini94
Lini / Lini94 v, 2014-11-02 20:00

Szia! Nem kell felverni, simán csak összekeverni. Krémesebb lesz tőle, mintha simán csak tejjel csinálnád.

Maffci
Maffci / Maffci cs, 2013-09-19 14:17

Ma elkészítettem, nagyon finom, az egész családnak ízlett! Még egy recept, amivel bővítettem a leves-repertoárt:) Köszönöm!

458