Türingiai karfiolleves recept

Türingiai karfiolleves
Türingiai karfiolleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom leves. Lestyán helyett ízesíthetjük petrezselyemmel is.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombócleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, ha túl nagyok, falatnyi darabokra vágjuk. A sárgarépát, zellert megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát vékony szeletekre, a zellert kockákra vágjuk. A lestyánleveleket letépkedjük a szárról.
  2. A levest felfőzzük. Hozzáadjuk a karfiolt, sárgarépát, zellert és a lestyánszárakat. Kb. 15 percig főzzük.
  3. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A darált húshoz adjuk a tojást, a zsemlemorzsát. Sóval, borssal ízesítjük, jól eldolgozzuk, majd kis golyókat formázunk.
  4. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a húsgombócokat, kb. 5 percig sütjük.
  5. A lisztet elkeverjük kb. 50 ml hideg vízzel, majd a leveshez keverjük, és felfőzzük. Hozzáadjuk a hagymát, és a húsgombócokat, további 5 percig főzzük. A lestyánszárakat kivesszük. Sóval, borssal és worcestershire mártással ízesítjük. Megszórjuk az apróra vágott lestyánlevelekkel.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1863 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

252