Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Türingiai karfiolleves

Türingiai karfiolleves
Türingiai karfiolleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és finom leves. Lestyán helyett ízesíthetjük petrezselyemmel is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, ha túl nagyok, falatnyi darabokra vágjuk. A sárgarépát, zellert megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát vékony szeletekre, a zellert kockákra vágjuk. A lestyánleveleket letépkedjük a szárról.
  2. A levest felfőzzük. Hozzáadjuk a karfiolt, sárgarépát, zellert és a lestyánszárakat. Kb. 15 percig főzzük.
  3. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A darált húshoz adjuk a tojást, a zsemlemorzsát. Sóval, borssal ízesítjük, jól eldolgozzuk, majd kis golyókat formázunk.
  4. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a húsgombócokat, kb. 5 percig sütjük.
  5. A lisztet elkeverjük kb. 50 ml hideg vízzel, majd a leveshez keverjük, és felfőzzük. Hozzáadjuk a hagymát, és a húsgombócokat, további 5 percig főzzük. A lestyánszárakat kivesszük. Sóval, borssal és worcestershire mártással ízesítjük. Megszórjuk az apróra vágott lestyánlevelekkel.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 341
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombócleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

252
karfiol 500 g
sárgarépa 150 g
zeller 50 g
alaplé 1.2 l
vöröshagyma 1 közepes db
darált sertéshús 200 g
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
worcestershire-szósz 0.5 teáskanál
lestyán 3 szál