r
Nosalty Logó

Turbó meggyes-diós piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
adakama
Turbó meggyes-diós piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    164.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4934.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    985 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2283 mg
  • Nátrium
    1059 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 3270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 160-170 °C fokra.
  2. A lecsepegtetett meggyszemeket lisztben meghempergetjük. A tojásokat elválasztjuk. A fehérjét kicsi sóval hűtőbe tesszük. A lisztet, a darált diót és a sütőport egy tálban jól összekeverjük.
  3. A sárgáját a porcukorral kb. 10 percig gépi habverővel jól összedolgozzuk, majd 7 evőkanál forró vízzel tovább keverjük. Ezt követően felváltva belekanalazzuk a maradék vizet és a diós-lisztes keveréket, miközben tovább keverjük a masszát. (Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, darabos, ne féljünk még kicsi vizet önteni hozzá.)
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanál segítségével beleforgatjuk a diós-lisztes masszába. Végül a meggyszemeket is beleszórjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük (az enyém 23x38 cm).
  5. 20-25 percig sütjük (nyitogatás nélkül lehetőleg). Karamella színűre sütjük, és tűpróbával megnézzük, ragad-e. Ha késznek ítéljük, zárjuk el a tűzhelyet, és hagyjuk benn pihenni pár percet nyitott ajtónál.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7864
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
adakama 1 recept

Szeretem a diós piskótát. A Nagymamám isteni finomat tudott készíteni, de a titkát megtartotta. Így hát elindultam a diós piskóta receptek rögös útján, és rájöttem, hogy egyik sem ízlik igazán. Darabos-ragacsos-vékony-holameggy. Így összeollóztam több receptből, és elkészítettem az emlékeimre hagyatkozva a sajátomat. Íme hát a meggyes-diós piskóta turbó verziója.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?