Tündérkása recept

Tündérkása
Tündérkása
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok almám maradt, nem tudtam mit kezdeni vele, így édesanyám receptes füzetében keresgélve, találtam rá erre a receptre. Nagyon finom szerintem, és hamar elkészíthető :D.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-gesztenyés kása, almás tejes reggeli gesztenyével és dióval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk, és cikkekre vágjuk az almát, majd enyhén cukros vízben puhára főzzük.
  2. Később leszűrjük, és pépesre törjük, majd az egész tojással habosra keverjük.
  3. Fontos, hogy csínyán bánjunk az ízesítéshez használt vaníliás cukorral!
  4. A kikevert pép felét egy mély üvegtálba terítjük, erre a tejjel fellazított, rumaromával ízesített gesztenyemasszát tesszük.
  5. Erre jön a pép másik fele, melynek a tetejét 5-6 dkg darált dióval megszórjuk.
  6. Kb. 30 perc hűtés kell ahhoz, hogy finom legyen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 577
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóthné Erika

Mióta szakács: 2011.08.05.
1 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balogherika76
Tóthné Erika / balogherika76 Tue, 2011-09-27 16:11

Igen csak úgy magába,de szerintem finom valamilyen hús mellé pl:,sült oldalas vagy valamilyen sült szárnyas mellé.Ki kell próbálni hogy válik be jobban :D
Ki kell próbálni tojás nélkül is,s lehet hogy úgy jobb,így még nem próbáltam :)

373