r
Nosalty Logó

Trikolor palacsintatorony

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Trikolor palacsintatorony
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 472 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 2824 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 133 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    3613 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    7471 micro
Összesen 472 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6204 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1370 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    3142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2344 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    21676 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    44827 micro
Összesen 2824 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1031 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    367 micro
  • Lut-zea
    2132 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintát az itt leírtak alapján elkészítjük.
  2. A szalonnát jó apróra vágjuk, és kisütjük.
  3. A spenótot alaposan megmossuk, vastagabb részeit kivágjuk, leveleit aprítjuk.
  4. A szalonnára és kiolvadt zsírjára dobjuk, és 2-3 percig főzzük, épphogy csak a nyersségét elveszítse, majd zúzott fokhagymával, és borssal ízesítjük. (Mivel a szalonna elvileg sós, én ezt nem sóztam külön. Kóstolgatni azonban nem árt.)
  5. A paradicsomokat előkészítjük: jól megmossuk és vékony, lehetőleg nagyjából egyforma karikákra vágjuk.
  6. Elkezdünk rétegezni: egy kapcsos tortaformába (aminek mérete nagyjából megegyezik a palacsintáéval) teszünk egy palacsintát, amit megkenünk a tejföllel, majd a spenótos-szalonnás raguval, majd ráteszünk pár karika paradicsomot, amit picit sózhatunk-borsozhatunk.
  7. Addig ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó palacsinta tetejét már csak tejfölel kenjük meg, és helyezünk rá pár karika paraicsomot.
  8. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a paradicsom a tetején meg nem sül egy kicsit.
  9. Megvárjuk, amíg hűl annyit, hogy szeletelni lehessen (mert ha forrón nekiesünk, eldől, szétesik, és akkor kihullik a hajunk), lekapcsoljuk a tortaforma peremét, és már vághatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13360
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 14.

Ajánló

Könnyű, száraz fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A palacsintatorony az én extrém sportom a konyhában. Termeli ám az adrenalint, hajaj... eldől, nem dől el, egyenes a belseje, felszívja a szószt, kiszárad? Na, ezt a tornyot azért fogom máskor is megcsinálni, mert nincsenek vele ezek a problémák. A palacsinta, mivel könnyű s levegős, kitűnő az építkezéshez, mert nem húzza le a saját súlya, mint pl. a krumplis palacsintát. A szósz kellemesen krémes, de nem nagyon szaftos, így nem folyik minden irányba. Na és annak a palacsintának a nedvszívó képességére is kíváncsi lennék, amelyik "eltünteti" a leveles spenótot :). Szóval, összegezve, minden kezdőnek (és palacsintatorony-ellenzőnek) szeretettel ajánlom, mert könnyű elkészteni, és nagyon-nagyon fínom! Vegetáriánusok természetesen elhagyhatják a szalonnát, de aki alapvetően nem vega, csak nem egy nagy húsevő, hagyja benne, isteni, ahogy néha találunk egy-egy kis darab jól lepirított szalonnát. Az eredeti receptet a Magyar Konyha 2007. szeptemberi számában találtam.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek