r
Nosalty Logó

Trikolor olasz tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Trikolor olasz tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sajtszószhoz

A paradicsomhoz

Összesen 414 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sajtszószhoz

A paradicsomhoz

Összesen 1652 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sajtszószhoz

A paradicsomhoz

Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1941.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    6682 micro
Összesen 414 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7764.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1327 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    5345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    4755 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1071 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    26729 micro
Összesen 1652 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sajtszószhoz

A paradicsomhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztafőzéshez nagy fazék vizet melegítünk. Mikor forr, beleszórjuk a sót, és a tésztát beleállítjuk.
  2. A csomagoláson szereplő ideig főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük.

A spenótos töltelékhez

  1. Egy kanál vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát, a spenótot átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd mikor már összeesett, rászórunk egy kanál lisztet. Átkeverjük, és felengedjük a tejszínnel. Ha felszívta a folyadékot, félretesszük.

A sajtszószhoz

  1. 1 dl tejszínnel felmelegítjük a mascarponét, és 2-3 ek reszelt parmezánt.

A paradicsomhoz

  1. Egy tűzálló tálba tesszük a tészta egynegyedét, melyet lefedünk a spenót felével. Ráöntjük a sajtszósz negyedét.
  2. Rá újabb negyedrész tészta jön, amire rákanalazzuk a fele paradicsomot. Borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és oregánóval, majd meglocsoljuk a sajtszósz egynegyedével.
  3. Ezt a menetet még egyszer megismételjük. Legfelülre sajtszósz kerül, amire már frissen reszelünk parmezánt.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2576
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Trikolor olasz tészta
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet csak kitaláltam magamnak azokból az alapanyagokból, amit a hűtőben találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sajtszószhoz

A paradicsomhoz

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!