r
Nosalty Logó

Trencsényi palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Trencsényi palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

Továbbá

Összesen 878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

Továbbá

Összesen 5254 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

Továbbá

Összesen 174 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.7 g

Zsír

  • Összesen
    259.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7062.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    2661 mg
  • Nátrium
    2453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    2621 micro
  • β-crypt
    511 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2479 micro
Összesen 5254 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    85 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

Továbbá

Elkészítés

A palacsintához

  1. Pörkölt készítése:
  2. A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük, sózzuk, hozzátesszük a felkockázott csirkehúst, fehéredésig kevergetjük. Megszórjuk paprikával, mellétesszük a paradicsomot, megszórjuk majorannávalés felengedjük kb 1,5-2 dl vízzel.
  3. Közepes lángon kb 45 percig főzzük, a végén belekeverjük a tejfölt, és egyet rottyantunk rajta, hogy besűrüsödjön.
  4. Amíg a pörkölt készül,előkszítjük a palacsintát.
  5. Palacsinta készítése:
  6. A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük.
  7. Ha elkészült, megpucoljuk, jól áttörjük, és hagyjuk kiűlni.
  8. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát készítünk, hozzákeverjük a kihűlt krumplit, és egy órát pihentetjük hideg helyen.
  9. Vékonyan kiolajozott serpenyőben közepes vastagságú palacsintákat sütünk (nekem ebből a mennyiségből 14 darab lett)
  10. Ha a paprikáscsirke elkészült, kivesszük a husokat a szaftból, és összeturmxoljuk. Csak annyi szaftot keverünk hozzá lassan és fokozatosan, hogy sűrű krémet kapjunk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánafűszerezünk. A krémnek nem szabad nagyon folyósnak lennie, mert akkor kifolyik a palacsinták közül!
  11. A juhtúrót kikeverjük kb 1 dl tejföllel, hogy szintén kenhető, de sűrű állagú legyen.
  12. Összeállítás:
  13. Egy kapcsos tortaformának (aminek átmérője nagyjából egyforma a papalcsintasütő átmérőjével) leszedjük az oldalát, és elkezdjük rétegezni a palacsintát: Az első palacsintát megkenjük a paprikáscsirke-krémmel, befedjük egy másikkal, amit a juhtúrós krémmel kenünk meg, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére a maradék tejföllel elkevert tojást kenjük.
  14. Felhelyezzük a tortaforma kapcsos oldalát, és előmelegített sütőben kb 25 perc alatt átsütjük az egészet.
  15. Kivesszük, kb 20 percet állni hagyjuk, majd tortaszerűen szeleteljük.
  16. Tálaláskor a szeletek tetejére öntünk a megmaradt paprikáscsirke szaftból, és tejfölpöttyökkel díszítük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16005
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha mindent frissen készítünk, akkor igazi pepecselős hétvégi ebéd. Nagyon tömör, nagyon laktató, nagyétkű férfiak jóllakatására tökéletes! Természetesen, ha van maradék pörköltünk, akkor a munka jó részét megspóroljuk, és csak kényelmesen újrahasznosítunk. Mint a rakott ételek általában, ez is annál jobb, minél többet áll, és minél többször van újramelegítve. Ennek csak az a feltétele, hogy ne legyen folyós egyik krém se, részint, hogy ne tudjanak kiszökni a palacsinták közül, és ne is tudja teljesen felszívni a tészta (mindkettő fojtósságot eredményez). Természetesen bármilyen fajta húsból elkészíthetjük, én csak azért használtam most csirkét, mert minden frissen készült, és az fő meg leghamarabb.

Hozzávalók

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

Továbbá

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?