Tőzegáfonyás répatorta recept

Tőzegáfonyás répatorta
Tőzegáfonyás répatorta
50 perc / előkészület: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már a neve is sejteti: ez a sütemény azok közé az édességek közé tartozik, melyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is, így nyugodt szívvel élvezhetjük a tőzegáfonya és a répa találkozásának minden pillanatát.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vörösáfonyás répatorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 160 ºC-ra (légkeveréses üzemmódban). Olajjal kikenünk egy szögletes sütőformát, majd sütőpapírral kibéleljük.
  2. A cukrot egy nagy tálban összekeverjük az olajjal és a tojásokkal, utána hozzátesszük a reszelt sárgarépát, a narancshéjat és a tőzegáfonyát.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a szerecsendiót. Ezt az egyveleget a tojásos masszába szitáljuk, és könnyedén összedolgozzuk a tésztát. (Meglehetősen folyós állagú lesz, ne ijedjünk meg.)
  4. Beleöntjük az előkészített sütőformába, és 45 perc alatt készre sütjük.

  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 865
elküldve: 4
receptkönyvben: 210
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

greenpearl
greenpearl / greenpearl h, 2014-11-10 14:31

Nagyon finom volt, habár nekem egy kicsivel édesebb mint az optimális. Elfért volna még benne egy kis dió is, majd legközelebb. Mennyei karácsonyi illata volt a lakásnak mikor sült, meg persze utána is :-) Köszönöm a receptet!

kobra
Kobra / kobra v, 2013-12-22 14:55

Tegnap megcsináltam, annyi különbséggel, hogy sötétbarna lágy nádcukrot használtam és csak a látvány kedvéért némi porcukorral hintettem meg a tetejét. A konzervatív ételekhez szokott anyukám is egyből négy kockát megevett és a szintén kőkonzervatív (értem ezalatt magyaros kajákat szerető) öcsikémnek is ízlett. Azt hiszem karácsony előtt még újabb adagot kell sütnöm!:) Amúgy roppant egyszerűen elkészíthető, nem igényel különleges tudást. Köszi, hogy közzétetted!

petra
Petra / petra h, 2010-01-04 16:27

Lena,
a nagyobb áruházakban általában szokott lenni az aszalt gyümölcsök között

lena
lena v, 2010-01-03 17:21

Szia!

Aszalt tőzegáfonyát hol lehet kapni?

köszi

MiniMe9
MiniMe9 cs, 2009-07-02 15:47

Nagyon, nagyon finom. Én egy harmadban teljes kiörlésű lisztet használtam, és nem ártott neki. Köszönöm ez a receptet is... nagyon isteni. :)

382