r
Nosalty Logó

Toszkán húsgolyók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Toszkán húsgolyók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5046 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 563 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10092 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1427 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 160 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mozzarella felét 6 vékony szeletekre vágjuk, a maradékot 6 egyenlő darabra vágjuk.
  2. A darált húst eldolgozzuk a túróval, majd sóval, borssal, fűszerpaprikával és ½ ek. olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. A masszát 6 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket enyhén ellapítjuk, a közepébe egy darab mozzarellát teszünk, és golyóvá formázzuk. Egy tűzálló tálba rakjuk.
  3. Az olajban üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a maradék fűszerkeveréket és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük a paradicsommal és a tejszínnel. Sóval, borssal és a cukorral ízesítjük. Felfőzzük, a húsgolyókra öntjük.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 percig sütjük, majd elosztjuk a húsgolyókon a szeletekre vágott mozzarellát, és további 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 491
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 27310
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mozzarellával töltött és gratinírozott húsgolyók finom, krémes, tejszínes paradicsommártásban, egyszerű és finom. A mártást ízesíthetjük csípős paprikakrémmel is. Tálaljuk főtt tésztával, rizzsel vagy burgonyával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!